Baba

Hiányzik a társaság a kis Zentének

Az SMA-s kisfiú még karanténban van, viszont napról napra fejlődik, és jók a kilátásai.

Hiányzik a társaság a kis Zentének. A csöppség a 700 milliós Zolgensma kezelés óta még mindig karanténban van, igaz, már a család bükkösdi otthonában. Egyelőre képeken láthatja a barátait, aminek mindig nagyon örül.  

„Sokat van velem és az apukájával, de most érkezett meg anyukám is. Ő viszonylag ritkán tud jönni, ilyenkor két hetet itt is marad. Ez nekem hatalmas segítség, meg egy pici változás Zentének” – mesélte édesanyja, Tóth Krisztina a család.hu-nak.

Zente sma

Zente (Fotó: Facebook)

Az anya elárulta azt is, hogy a fiúcska mindennap produkál valami újdonságot, ám még évek kérdése, mire szaladni fog, addig rengeteg fejlesztés, torna és úszás vár rá. Jelenleg már megy neki a hasra fordulás, a lába is sokat erősödött, és könnyebb tárgyakat felemel, illetve egyedül eszik. Testhelyzetet változtatni önállóan viszont nem tud még. A következő, amit meg kell tanulnia, a négykézláb mászás. Ezek után kap majd egy állító szerkezetet, hogy a szervezete szokja a függőleges testhelyzetet.

„Mindenkinél más lehet a cél – fogalmazott Krisztina –, hiszen más-más szintről indulnak a gyerekek. Nekünk jók a kilátásaink.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top