Baba

Ez a nő azt állítja, három és fél éve hordja a szíve alatt a gyermekét

A jelenség hátterében valószínűleg „fantomterhesség” állhat, a nő mégis szentül meg van győződve arról, hogy várandós.

Sarah Holliday szerint ő a világon az első nő, aki a leghosszabb idő óta, pontosan három és fél éve terhes. A Coloradói Fort Collinsból származó, 40 éves nő 2016 júliusában esett teherbe, de az orvosok azt mondták neki, elvetélt, miután nem találtak szívhangot októberben. Csakhogy Sarah pocakja tovább növekedett…

Bár tudományosan semmi esélye nincs a terhességének, inkább pszichés probléma van a háttérben, Sarah és férje, Cornell még mindig hisznek abban, hogy a nőnek gyermeke lesz. Illusztráció: Heather Mount on Unsplash

Tudományosan semmi esélye nincs a terhességének, inkább pszichés probléma van a háttérben, de Sarah és férje, Cornell még mindig hisznek abban, hogy a nőnek gyermeke lesz. Illusztráció: Heather Mount on Unsplash

A nő most úgy gondolja, rejtett terhességet tapasztal meg, vagyis olyan várandósságot, melyet a hagyományos orvosi vizsgálatok nem tudnak kimutatni. Egy, a nőt támogató jótékonysági szervezet szerint Sarah terhessége olyan lassan halad előre, hogy a magzat még nem mutat szívverést. Az orvosok arra figyelmeztették, állapota valószínűleg fantomterhesség, amikor a test lényegében azt hiszi magáról, hogy terhes.

Bár tudományosan semmi esélye nincs a terhességének, inkább pszichés probléma van a háttérben, Sarah és férje, Cornell még mindig hisznek abban, hogy a nőnek gyermeke lesz. „Már alig várom, hogy megismerjem a babámat” – mondta a nő.

Sarah pszichés állapotának hátterében valószínűleg kilenc feldolgozatlan vetélése állhat. A nő endometriózisban szenved, ami miatt rendkívül nehezen tudna természetes úton teherbe esni. Úgy tűnik, sajnos igen nehezen tudja elengedni, hogy legutóbbi terhessége szintén vetéléssel járt, és furcsa módon ebben a hitben szervezete is osztozik, hiszen a kórházból hazatérve hasa növekedni kezdett. Ekkor talált rá a Rejtett Terhesség Tudatosság nevű szervezetre, akik végre elhitték neki, hogy állapotos.

Sarah a helyzet miatt legtöbb barátját elveszítette, sőt a pap is arra figyelmeztette, hogy ha valóban terhes volna, már rég életet adott volna a gyermekének.

A szakértők szerint a fantomterhesség hátterében mindig veszteség áll. A pszichés állapottól szenvedők gyakran tapasztalnak magukon terhességi tüneteket, mint például émelygés, hányás, vízvisszatartás vagy a mellek megváltozása. Sokan közülük folyamatosan részt vesznek a szülészeti betegellátásban, ultrahangot és vérvizsgálatot követelve. Az elváltozások mögött álló mechanizmus még nem teljesen tisztázott, ám az állapotot sajnos gyakran rosszul diagnosztizálják és kezelik.

(via)

Aktuális híreink a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top