Baba

Mi lesz azokkal, akik mostanában fognak szülni? Az országos tisztifőorvos válaszolt az aggódó kismamáknak

Az országos tisztifőorvos azt mondta, kijelölték azokat az intézményeket, ahol egy koronavírussal fertőzött kismama világra hozhatja a babáját.

Az operatív törzs szombat délelőtti online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvost arról is kérdezték, mi lesz azokkal a várandós kismamákkal, akik az elkövetkezendő hetekben, hónapokban fognak szülni.

Müller Cecília azt felelte, hogy nincs különbség a szülészeti ellátásban a járvány előtti helyzethez képest.

Képünk illusztráció. Egy nővér kisbabát tol a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház családbarát szülészetén a részleg ünnepélyes átadásának napján, 2020. február 25-én (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Képünk illusztráció. Egy nővér kisbabát tol a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház családbarát szülészetén a részleg ünnepélyes átadásának napján, 2020. február 25-én (Fotó: 
MTI/Krizsán Csaba)

A mindenkire érvényes járványügyi óvintézkedések mellett annyit viszont előzetesen megtettek, hogy kijelölték azokat az intézményeket, ahol egy esetlegesen koronavírussal fertőzött kismama világra tudja hozni a babáját. Így ha kiderül, hogy valaki fertőzött, akkor pontosan meg van határozva a hely, ahol szülhet.

Müller Cecília hozzátette, mindenki más ugyanúgy veszi igénybe a szülészeti intézményeket, ahogy korábban.

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top