Baba

Egy épülettömbben a koronavírus-fertőzöttek és az újszülöttek Kecskeméten

A kórház szerint az épületnek az a szárnya, ahol a koronavírusos betegek vannak, tökéletesen lezárható. A kismamák azonban nem nyugodtak.

Csak szűrési pontokon át lehet bejutni a kecskeméti kórházba, miután járványügyi szárny lett az intézmény egyik épületéből. Történetesen éppen abból, amelyikban a szülészet is működik – számolt be az RTL Híradó. Az intézmény a közösségi oldalán azt írta, izolálják a koronavírus-gyanús pácienseket.

A kismamák aggódó hozzászólásokat írtak a bejegyzéshez és a híradónak nyilatkozott egy veszélyeztetett terhes nő, aki szintén azt mondta, fél a fertőzéstől. Mi a garancia arra, hogy például egy takarítónő, aki az izolált szárnyban takarít, nem hozza fel a ruháján a vírust? – vetette fel. A nő megkeresett más kórházat is, ahol szívesebben szülne, de a járványügyi helyzet miatt elutasították.

A kórház azt közölte, az épület egyik szárnya tökéletesen lezárható, így a koronavírus-gyanús betegek könnyen elkülöníthetők a többi osztálytól.

Koronavírushírek az nlc.-n:

Mindenki szeretné biztonságban tudni a gyerekét (Fotó: Illusztráció - Getty Images)

Mindenki szeretné biztonságban tudni a gyerekét (Fotó: Illusztráció – Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top