Baba

22. gyermekét hozta világra a 44 éves brit nagymama

Bár a járványkrízis naponta szembesít bennünket létezésünk végességével, Nagy-Britannia legnépesebb családja, a Radford família megmutatta, hogyan tör az élet utat magának ezekben a nehéz hetekben is. Sue, a negyvennégy éves édesanya ugyanis huszonkettedik gyermekének adott életet a koronavírus-időszak kellős közepén.

Április 3-án, péntek éjszaka érkezett a világra Sue és férje, Noel legkisebb lánya, akinek születését Youtube-csatornájukra feltöltött videójukkal köszöntötték és így mutatták be az egész világnak – olvasható a Daily Star cikkében.

Végtelen szerelembe estünk iránta mindannyian” – írták Facebook-oldalukon.

Két focicsapat és az unokák (Forrás: FB)

Két focicsapat és az unokák (Forrás: FB)

A gyermek egészségéért 300 ezer Facebook- és 165 ezer Youtube-követőjük izgult az elmúlt az hetekben, az édesanya ugyanis egy korábbi vlogjában arról számolt be, hogy nagyon nehéz időszakként élték meg a második trimesztert. A születendő kisbaba méhlepényével komplikáció lépett föl, s ezért sokat aggódtak, hogy minden rendben legyen a jelenlegi nehezített körülmények között is.

A gondok ellenére a várandósság további ideje észrevétlenül – és szerencsére további problémák nélkül – elrepült, s akárcsak a népes család, a rajongók is izgatottan várták az újszülött érkezését.

Frissen feltöltött videójában Sue elmondta, hiába sokadik babája ez a kislány, az ember minden alkalommal ideges, mikor elérkezik a vajúdás ideje, s nem, sosem lesz kellemes érzés a szülés.

Mielőtt beértek volna a kórházba, feltankoltak mindenféle rágcsával és narancslével (a férje viccesen meg is jegyezte, éjfélkor már nem biztos, hogy találni fog bárhol is, ezzel utalva rá, hogy nem csak a várandós nők kívánósak, sokszor a friss anyukák is).

A kislány 3,155 kg-mal és sűrű, barna hajjal született. Végtelenül mosolygósan, optimistán konstatálta e világra érkezését, fittyet hányva az itt eluralkodott káoszra.

A Radford család így újabb taggal bővült, pedig a família már így is nagyon népes, mert Sue-nak és Noelnek eddig 10 lány és 11 fiú gyermeke volt: Chris (30), Sophie (25), Chloe (23), Jack (22), Daniel (20), Luke (18), Millie (17), Katie (16), James (15), Ellie (14), Aimee (13), Josh (12), Max (11), Tillie (9), Oscar (7), Casper (6), Hallie (3) Phoebe (2), Archie (18 hónapos) és Bonnie (9 hónapos).

Az édesanya egyébként nagymama is – a 25 éves Sophie anyukájához hasonlóan nagy családot tervez, s máris van három gyermeke.

Szerző: Balogh Mariann, Centrál Médiaakadémia

Nagycsaládosok a világban:

10 év alatt 8 gyereket szült már az anyuka, de azt mondja, nem képes leállni
Több mint 300 tagú a világ legnagyobb családja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top