Baba

Megetették és tisztába tették az elhanyagolt csecsemőt a budapesti rendőrök

Emberségükről tettek tanúbizonyságot a budapesti rendőrök, amikor egy bűncselekmény helyszínén hagyott, elhanyagolt kisbabáról gondoskodtak.

Gyalai Norbert Joakim rendőr főtörzsőrmestert és Abai László rendőr őrmestert egy zavartan viselkedő férfihoz riasztották, aki egy Akácfa utcai ház belső udvarán állva öngyilkossággal fenyegetőzött, miközben kezében tartott egy csecsemőt. Amikor a rendőrök kiértek, azt látták, hogy a férfi a negyedik emeleti lakás erkélyén egy babakocsit tologat, a benne fekvő kisbaba pedig hangosan sír – írta le az esetet a police.hu. A rendőröket meglátva a férfi a lakásba zárkózott, de a gondnok segítségével sikerült kinyitniuk az ajtót.

Fotó: BRFK Információs Portál FB oldala

Fotó: BRFK Információs Portál FB oldala

A két rendőr rávette az önkívületi állapotban lévő apát, hogy tegye le a csecsemőt, majd megbilincselték őt és előállították. A BRFK Facebook oldalán büszkén számoltak be arról, hogy a két intézkedő rendőr emberségből is jelesre vizsgázott: mielőtt a gyermeket a Heim Pál Gyermekkórházba vitték, előbb megetették, megitatták, és tisztába tették. Utólag kiderült, hogy a zavart férfi nemcsak az öt hónapos kislányára, hanem a kétéves fiára is egyedül vigyázott, ám őt a szomszédok bevitték magukhoz, mivel egyedül mászkált az udvaron. A kábítószert fogyasztó férfi nem gondoskodott a gyerekekről, enni és inni sem adott neki. Az édesanya dolgozott, ezért nem volt odahaza: azóta kétéves fiát már visszakapta. R. Richárd ellen kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indítottak.

nlc.kapcsolódó:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top