Baba

A gondoskodó apáknak jobb a szexuális élete

Jó hír minden apának: aki sokat foglalkozik a gyerekével, annak jobb lesz a házasélete is.

A végtelenbe nyúló babagondozás, szoptatások, kialvatlanság és állandó pelenkázás nem tesz jót egyik szülő libidójának sem, ezért nem meglepő, hogy egy baba születése után a házasélet nagyjából az utolsó utáni helyen landol a fontossági sorrendben. Azonban egy kutatás szerint nem kell feladni a reményt, ugyanis kiderült, hogy a nemi vágy a nőknél attól is függ, hogy az apa mennyire gondoskodik a gyerekéről. Más szóval érdemes bekapcsolódni a hétköznapi feladatokba és szorgosan cserélni a pelenkákat, mert ez fellendítheti a szexuális életet a házaspároknál.

Persze nemcsak a szex miatt kell gondoskodni apának a saját gyerekéről, legalábbis, ha ez az indok áll csak mögötte, akkor már rég rossz a helyzet, de reméljük, hogy ez igazából nem fordul elő, és az apák többsége saját indíttatásból, azért, mert szereti a feleségét és a gyerekét, kapcsolódik be a baba gondozásába.

A jó szexuális élethez az kell, hogy apa gondoskodjon a gyerekeiről

Vonzóbb az apa, ha gondoskodik a gyerekéről (Képünk illusztráció. Forrás: Getty Images)

A kutatás során vizsgált 487 házaspártól azt kérték, hogy írjanak arról, hogyan alakul a szexuális életük szülés után, és hogy jegyezzék fel rendszeresen, hogy a szülők között milyen módon osztják el a baba körüli gondozási feladatokat. Az eredményekből pedig kiderült, hogy azoknak a pároknak volt kielégítőbb a szexuális élete, akik egyenrangú félként gondoskodtak a gyerekeikről, és megosztották egymás között a munkát.

Könnyű mondani, nehezebb megvalósítani – mondhatják erre a házaspárok, de valójában nem olyan nagy ördöngösség ez: apró változtatásokkal lehet emelni a párkapcsolati elégedettséget. Az ember megfogja magától a szemetet és kiviszi a kukába. Vagy csak ha érzi, hogy bekakilt a gyerek, akkor szó nélkül kicseréli a pelenkát. Sőt akár egész odáig is elmehet, hogy megkérdezi a másikat, miben lehet a segítségére.

Bár azt elismerik a kutatók, hogy a szülés utáni hormonális változások miatt csökken a nemi vágy szinte mindenkinél, de a viselkedésbeli változtatásokkal hamarabb visszahozható a kielégítő szexuális élet a házasságban. Ezért azt javasolják, hogy ha az apák szeretnének javítani a házaséletükön, akkor a pelenkázás környékén érdemes kezdeni a változtatást.

További cikkek a házasságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top