Család

„Szexuális élet karanténban? Ne röhögtess!”

Egy anya őszinte vallomása arról, mekkorát tévedett, amikor azt hitte, a karantén majd felpezsdíti a szexuális életét.

Jenn Jones négygyerekes anya három hét bezártság után már tudja, hogy naivitás volt azt gondolni, hogy a karantén remek kaland lesz az egész család számára. A fejében olyan álmokat szőtt az iskolabezárás és a home office rendelkezés után, hogy kihasználják ezt a lehetőséget, a gyerekekkel sokat játszanak, jó filmeket néznek, dalolva végzik közösen a házimunkát és a tanulást, a férjével pedig – mivel végre folyton otthon lesz –, felpezsdül a szexuális életük. Nem egészen így történt.

„Az izoláció minden, csak nem romantikus. Sőt, kifejezetten libidógyilkos. Az elképzeléseim nem is állhattak volna messzebb a valóságtól. Jelenleg fáradtabb vagyok, mint valaha, egyszerre kell tanulnom a gyerekekkel, végeznem a saját munkámat, főzni, takarítani, és szórakoztatni az épp unatkozó csemetét. Az utolsó utáni dolog, ami eszembe jut, az a szex. De nemcsak én, hanem a férjem is mínuszban van, ha a szexuális vágyról van szó.”

Mire a gyerekeket lerakják a szülők aludni, addigra gyakorlatilag már ők is alszanak, de még nem tudnak ágyba bújni, mert valamikor le kell ereszteniük, és erre csak akkor van alkalmuk, amikor egy gyerek sem ugrál körülöttük. Így aztán a fáradtságra még rátesz az is, hogy késő éjjel kerülnek ágyba, és nem alszanak eleget.

szexuális élet karantén

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

„Azt hittem, hogy majd minden este összebújunk a kanapén, bort kortyolgatunk, és smárolunk, mint a tinik. Jó vicc. Szexuális élet karanténban? Ne röhögtess! Olyan érzés, mintha nem három hete, hanem három éve néznénk egymást itthon. Azt sem tudjuk, milyen nap és milyen hónap van. Szétfolynak a napok, szétfolyik a libidónk is. Persze megtartottuk azt a jó szokásunkat, hogy együtt csináljuk a házimunkát és a főzést, de aki szerint ezek szexi tevékenységek, azt le kell lomboznom, sajnos nem így van. Nem viselek közben egy szál tangát és a férjem sem pumpálja fel palacsintasütésre a bicepszét. Csak túl akarunk esni a kötelességeken, eszünk ágában sincs még arra is fordítani a nem létező energiáinkból, hogy szexin nézzünk ki egymásnak. Az ágyat pedig kizárólag alvásra használjuk.”

Az anya arról is ír, hogy a kötelezettségek mellett az sem segít a szexuális vágyon, hogy ömlenek a médiából az ijesztő hírek, amiket nem lehet teljesen kizárni az életükből, hiszen képben akarnak maradni azzal, hogy mi zajlik a járvány közepén. Nem egyszerű ilyen feszült helyzetben azzal foglalkozni, hogyan csábítsák el egymást.

„Persze, tudom, hogy próbálkozhatnánk jobban is. Leborotválhatnám a lábam, kirúzsozhatnám a szám. A férjem meggyújthatna pár gyertyát és áldozhatnánk pár estét arra, hogy nem a tévét nézzük. De az a helyzet, hogy nincs ehhez erőnk. Túlélünk. A kapcsolatunk továbbra is erős, csak épp szex nélkül működünk.”

További cikkek a szexuális életről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top