Baba

Háromszor mutatott már fityiszt a halálnak ez a féléves kislány

Túl van már egy szívműtéten, egy tüdőösszeomláson, és ha ez nem lenne elég, még a koronavírus is megfertőzte a babát.

Erin Bates még csak hat hónapos, de rövidke élete alatt már háromszorosan is kiérdemelte a nagy túlélő minősítést. Eleve nagyon sokáig, konkrétan tíz évig küzdöttek érte a szülei. El lehet képzelni, mekkora volt a boldogságuk, amikor édesanyja, Emma végre várandós lett vele.

A kislány tavaly október 8-án látta meg a napvilágot. Kevesebb mint két hónappal később azonban kiderült, hogy baj van: Erin egy nagyon ritka és súlyos szívfejlődési rendellenességgel, Fallot-tetralógiával született, ami a tüdőverőér szűkületével és a szívkamrák közötti kórós összeköttetéssel jár együtt. Szerencsére egy szívsebészeti eljárással ma már ez a rendellenesség tökéletesen gyógyítható. Így hát Erin is túlesett a szívműtéten, de ezzel még nem értek véget a megpróbáltatások.

Két nappal később a kislány tüdeje omlott össze, ezért lélegeztetőgépre került, és a szüleit felkészítették az orvosok, hogy még hosszas kórházi kezelés vár a gyerekre, és az sem kizárt, hogy újabb műtétre lesz szüksége.

Ha mindez nem lett volna elég aggasztó, április 19-én jött a következő csapás: Erin koronavírus-fertőzést kapott. A baba édesapja elmondta, a vírus megviselte a baba szervezetét, de végül sikerült legyőznie a betegséget. Az apa szerint ez is azt bizonyítja, hogy ha megfertőződik valaki, akinek komoly alapbetegsége van, az még nem jelent automatikusan halálos ítéletet.

Ilyen tapsvihar fogadta a gyereket, miután sikeresen megküzdött a koronavírussal:

Erin szerencsére ma már sokkal jobban van: egy mosolygó féléves, aki nagyon komoly harcokon van túl, és még várnak rá további csaták is, ezért a GoFundMe-n kampány indult a család megsegítésére.

Forrás: BoredPanda

csecsemő

Fotó: Pexels illusztráció

Még több apró túlélő az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top