Baba

„Alig hittük el, hogy a kislányunk életben maradt” – megható vallomás egy 23. hétre született kisbaba szüleitől

Bár közvetlenül a születése után hét percig nem kapott levegőt, a kis Hailie most már makkegészséges, és a közelmúltban megünnepelhették első szülinapját is.

„18 napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy végre kézbe vehessem őt” – nyilatkozta Hailie édesanyja. A 22 éves Cheri Price hozzátette, bár párjával titkon reménykedtek benne, hogy a várandósság 23. hetében született kislányuk maradandó sérülések nélkül felgyógyul majd, az orvosok meggyőzték őket arról, hogy ez valóságos csoda lenne.

„Hailie annyira aprócska volt még, hogy bőven elfért egy felnőtt ember tenyerében, de ez még nem minden. Mivel a pigmentáció még nem fejeződött be nála, a bőre is átlátszó volt. Amikor először láttam őt az újszülött intenzív osztályon, konkrétan sokkot kaptam. Olyan volt, mint egy kicsi, piros idegen” – mesélte az anyuka.

koraszülött baba kórház orvosi csoda

Kép forrása: SWNS

Cheri bevallotta, lányuk annyira fejletlen volt, mikor a világra jött, hogy valóságos csodaként élték meg, amikor egy héttel később még életben volt. „Hailei február első napjaiban rúgott először, aztán röviddel azután távozott a nyákdugó a testemből. Enyhe összehúzódások kezdődtek, én pedig nem a kis helyi kórházunkba akartam menni, hanem egy nagyobba, ahol a koraszülött babák megfelelő ellátásban részesülnek.”

Az anyuka elárulta, a middlesbrough-i James Cook Egyetemi Kórház fogadta őt, az orvosoktól pedig olyan gyógyszereket kapott, amik egy időre leállították a koraszülést. Február 19-én hazaengedtek, ám két nappal később elfolyt a magzatvize, ezután pedig Hailei-t világra kellett segíteni.

Kép forrása: SWNS

A kislány hónapokig a middlesbrough-i újszülöttintenzíven feküdt, majd átszállították Southamptonba. „Végül június 19-én engedtek minket haza – ami két nappal volt csak később, mint Hailei születésének eredeti kiírt időpontja.”

„Valóságos csoda, hogy együtt lehetünk, az pedig pláne, hogy Hailei makkegészséges” – mondja a büszke anyuka, aki már alig várta, hogy megünnepelhessék a kislány első szülinapját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top