Baba

Megrázó reklám a béranyaságról: 46 csecsemő várja sírva az édesanyját

A BioTexCom humánreprodukciós központ pozitív reklámnak szánta a tömegesen síró csecsemőket, a hatás mégis inkább rémisztő. A reklámban a béranyaság árnyoldalaira derül fény.

Ukrajnában legális a béranyaság, és rengeteg külföldi nő intézi az országban a gyerekvállalását. Csakhogy a járványhelyzet most betett az üzletnek: a béranyák által szült gyerekek ugyan rendben megszülettek, de a járványügyi korlátozások miatt az anyukáik most nem mehetnek egy darabig értük, így a babák jelenleg ott rekedtek a béranyájuk és a valódi anyukájuk közt félúton.

Síró babák

Jelenetkép a BioTexCom humánreprodukciós központ reklámfilmjéből

A reklámot közzétevő BioTexCom humánreprodukciós központ csupán azt akarta érzékeltetni, hogy a gyerekekkel minden rendben, vigyáznak rájuk, így az anyukájuknak nincs miért aggódni, de a hatás ezzel ellentétes lett. A magukra maradt babák napi ellátási díját a járványra való tekintettel megfelezték, így a szülőknek 50 euró helyett 25-öt kell fizetniük minden egyes napért, amíg a klinikán gondoskodnak a gyerekről – írta meg az index. A jelenlegi helyzet, amibe a babák kerültek azért veszélyes, mert anya híján nem tudják időben megkezdeni a kötődést, és előfordulhat, hogy a szülők is kevésbé kötődnek majd hozzá, vagy érte se mennek. A béranyaság Magyarországon bűncselekménynek számít.

További cikkeket olvasnál a béranyaságról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top