Család

Ukrajna két év alatt béranya-nagyhatalom lett

Ezer százalékkal nőtt a béranyák száma Ukrajnában az elmúlt két évben, miután Thaiföldön és Indiában illegálisnak nyilvánították a béranyaságot. Ukrajnában egy béranya nagyjából kilencmillió forintért hordja ki a meddő párok gyermekeit.

Miután a béranya-nagyhatalomnak számító India és Thaiföld illegálissá nyilvánította a béranyaság intézményét, ezért a meddő párok olyan országot kerestek, ahol nem ütközik törvénybe a béranyaság – derül ki az Index cikkéből.

Azok a párok, akik nem akarják kivárni az örökbefogadás többéves procedúráját, hamar rátaláltak Ukrajnára, ahol legális dolog a béranyaság. A statisztika szerint az elmúlt két évben 1000 százalékkal nőtt a béranyák száma Ukrajnában, akik átlagosan 35 ezer dollárt és a terhesség ideje alatt havi fix összeget kérnek a szolgáltatásért.


A béranyáknak szigorú feltételeknek kell megfelelniük: csak egészséges, 18–35 év közötti, ukrán állampolgárságú nők vehetnek részt a béranyaprogramban, akiknek van legalább egy saját, egészséges gyermekük, nem dohányoznak, és nem isznak alkoholt.

Ukrajnában a béranyaságot csak munkának tekintik a nők, akik egy-egy terhességgel olyan összeget kereshetnek, amit hagyományos munkával csak évek alatt gyűjthetnének össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top