nlc.hu
Család

Egyéves gyereket próbált átcsempészni a szervkereskedő a határon

Egyéves kisbabát próbált átcsempészni a szervkereskedő a szlovák-ukrán határon

Állítólag a férfi egy jótékonysági szervezet élén áll, és nevelőként dolgozik egy árvaházban, így sikerült meggyőznie a szülőket.

Egy 43 éves férfi egy 11 hónapos babával próbált átjutni a szlovák-ukrán határon, hogy aztán a kisfiút szervkereskedőknek adja el, a rendőrök viszont elfogták a határon. Az eset még június végén került napvilágra, ám azóta újabb részletek derültek ki az ügyben.

A Paraméter azt írja, hogy a férfi 5 ezer dollárt kínált egy ukrán édesanyának az egyéves gyerekért. Azt mondta, hogy átviszi a babát a határon, és a háborútól távol, biztonságos helyen örökbe adja. Ám a valódi célja az volt, hogy 25 ezer dollárért szervkereskedőknek adja el a gyereket.

Vámterületet jelző tábla a határátkelő előtt a szlovákiai Vysne Nemeckében 2022. február 24-én

Vámterületet jelző tábla a határátkelő előtt a szlovákiai Vysne Nemeckében 2022. február 24-én (Fotó: Zuzana Gogova/Getty Images)

Sajtóinformációk szerint a férfi egy jótékonysági szervezet élén állt, és nevelőként dolgozott egy árvaházban. Állítólag sikerült a szülőket meggyőznie, hogy a gyereknek nem biztonságos Ukrajnában maradnia, és az örökbe adás a legjobb megoldás.

A hatóságok szerint a férfi már legalább három gyereket eladott Európába szervkereskedelem céljából. Az emberkereskedelemmel gyanúsított férfit előzetes letartóztatásba helyezték, a gyermeket pedig visszajuttatták édesanyjához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top