Baba

Babamentő inkubátorban hagyta a gyerekét, most visszakéri

Azt hitte, beletörődik, de napok óta már aludni sem tudott a döntése miatt. Nem egyszerű a helyzete, mivel jogi szempontból lemondott a gyerekéről.
inkubátor

Egy egészséges kisfiút találtak a héten a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház alkalmazottai a kórháznál lévő babamentő inkubátorban. Három nappal később azonban jelentkezett az állítólagos édesanya, aki szeretné most visszakapni a kisfiát – írja a parameter.sk.

Elmondása szerint azért hagyta a babamentő fészekben a csecsemőt, mert már van egy egyéves és egy kétéves kisfia, és úgy gondolta, egy harmadikkal már nem bírna el, ám ahogy teltek a napok, nem tudott beletörődni a döntésébe, már aludni sem tudott emiatt.

Mivel lemondott a gyermekéről, jogi szempontból a kórháztól nem kaphatja vissza a kisfiút, aki jelenleg állami gondozásban van. Előbb igazolnia kell, hogy tényleg ő az édesanyja, majd pedig bíróság dönti el, hogy alkalmas-e a gyermek gondozására.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top