Mi lett veled, Octomom? Így él most a nyolcasikrek anyja, Nadya Suleman, akit a fél világ gyűlölt

nlc | 2020. Június 15.
Az ikrei 2009-es születésekor egy ország haragja zúdult rá. Octomom ma már kerüli a botrányokat.

Nem biztos, hogy emlékeztek, de 2009-ben, az Egyesült Államokban óriási port kavart a fiatal, hatgyerekes anyuka, Nadya Suleman története. A nő egy válás után, egyedül vállalkozott arra, hogy korábbi meddőségi kezelések után megmaradt embriókat egyszerre ültessenek be neki. Az akkorra már négy fiút és két lányt nevelő Nadya később azt mondta, nem akarta, hogy az embriók kárba vesszenek, ezért kérte beültetésüket. A veszélyes és nem engedélyezett beavatkozásért Nadya orvosának elvették az engedélyét (más szabálysértések miatt is), de a nő várandós lett, nyolcasikrekkel.

Octomom, azaz a nyolcasikrek anyja, Nadya Suleman (Fotó: Toby Canham / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Már a terhesség híre is hatalmas felháborodást keltett az emberekben, olyannyira, hogy Nadya folyamatosan halálos fenyegetéseket kapott. Többen úgy vélték, felelőtlen nyolc gyereket vállalnia meglévő hat gyereke mellé és hogy „az adófizetők pénzéből” él majd egy életen át. Nadya ugyanis hosszú ideje betegszabadságon volt már a terhessége előtt is egy korábbi tüntetésen szerzett hátsérülésre hivatkozva. Octomom végül nyolc, egészséges gyereknek adott életet. A felháborodás viszont nem csitult. Mikor elköltözött egy nagyobb házba, betörték az épület ablakait.

Nadya a sajtóügyei intézésére számos csapattal is dolgozott, ám mindegyik elég hamar felmondott nála. Az első két iroda pro bono vállalta az Octomom-brand kezelését, ám miután őket is halálosan megfenyegették, kiszálltak.

Nadya több interjút is adott, kettőt Oprah Winfrey-nek, és hangsúlyozta, be szeretné fejezni a főiskolát és tagadta, hogy rossz, rendetlen anya lenne, bár hozzátette, gyerekkora óta felhalmoz dolgokat, ami mentális betegség, innen az esetleges kupleráj a háztartásban.

Nadya a szülés utáni első pár évben pózolt félmeztelenül egy brit magazinnak, szerepelt egy videoklipben és egy pornófilmben is (magánszámot adott elő), megpróbált saját márkás shake-et piacra dobni, de arról nincs hír, hogy milyen stabil munkája van. Az biztos, hogy egyszer már csődöt is jelentett, de jelenleg megvannak a gyerekeivel, akik már 13 évesek lesznek.

Octomom az utóbbi pár éven teljesen visszavonult a nyilvánosság elől. Instagram követőinek azt írta, hogy soha nem is akart szerepelni, az élet hozta így, ő magának való, introvertált ember. Többen szerettek volna dokumentumfilmet forgatni róla és a gyerekekről, de amíg nem lesznek nagyobbak, nem megy bele. Beszélt arról is, hogy egyik fiát autizmussal diagnosztizálták, ő pedig megpróbálja a legjobb életet nyújtani neki.

Octomom egyébként vegán étrendet követ, sokat edz és mélyen vallásos. 

(Kiemelt kép: GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Még több mi lett vele történetet mutatunk:

Exit mobile version