Sztárok

Mi lett veled, Kevin? Így él most Macaulay Culkin, a Reszkessetek, betörők! sztárja

„Kevin! Mit csináltál a szobámban?!” Emlékezetes mondat, és szinte mindenki várja, hogy karácsonykor megnézze a tévében a címzettjét, meg az őt fenyegető betörőket. De hogyan éli mostanában az életét a Reszkessetek, betörők! hamarosan 40 éves főszereplője, Macaulay Culkin?

Macaulay Culkin az a férfi, aki hiába forgatott 42 filmet, videót és sorozatot, mindenki egyetlen szereppel azonosítja: a Reszkessetek, betörők! Kevinjével. Cuki kissrácként él az emlékeinkben, hiszen minden karácsonykor így találkozunk vele a tévében, pedig az igazság az, hogy az egykori gyerekszínész jövőre már negyvenéves lesz. Megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbbször vele kapcsolatban.

Erre keresnek a legtöbben: Macaulay Culkin 2019

Culkinról januárban írtak idén először a lapok, amikor is egy podcast vendége volt, és egy olyan témáról beszélt, ami sokakat érdekel. Erre egyébként számítani is lehetett, mivel a beszélgetés után két hónappal mutatta be az HBO a Neverland elhagyása című négyórás dokumentumfilmet, ami egyetlen témát járt körül: zaklatott-e kiskorúakat Michael Jackson? Culkin nem volt hajlandó nyilatkozni a filmben, helyette így beszélt a popsztárról a podcastban:

„Betoppant az életembe, amikor elképesztően sok dolog történt velem, ráadásul nagyon gyorsan. Szerintem ő ezt felismerte. Könnyű furcsának vagy értelmetlennek nevezni ezt a viszonyt. De én azt mondom, barátok voltunk… Jackson vidám ember volt, elbűvölő, és kurva jó volt a humora is. Nekem ez normálisnak és hétköznapinak tűnt” – mondta.

Michael Jackson és Macaulay Culkin a Madison Square Gardenben (Fotó: Kevin Kane / WireImage)

Miközben a világ márciusban az HBO filmjéről beszélt, addig Culkin elment a barátnőjével, Brenda Strong színésznővel Disneylandbe. Brenda és Macaulay már két éve vannak együtt, és külön érdekesség velük kapcsolatban, hogy mindketten gyerekként kerültek bele a show-bizniszbe.

Ezt követően augusztusban adott hírt magáról a színész, amikor a Disney bejelentette, hogy a Netflixhez hasonló streamingoldalt indít, ahova újraforgatják az ikonikus Reszkessetek, betörők! filmet. Culkin erre egy Twitter-poszttal és egy fotóval reagált, megmutatva, hogy szerinte igazából hogy nézne ki egy aktualizált Reszkessetek, betörők!.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is what an updated Home Alone would actually look like.

Macaulay 'Instagram' Culkin (@culkamania) által megosztott bejegyzés,

A színész végül a 2019-es karácsonyra is tartogatott meglepetést: ünnepi zoknikat tervezett az egyik márkának.

Erre keresnek a legtöbben: Macaulay Culkin meghalt

Vannak színésznők, akiknek az a sors jutott, hogy évente háromszor kerüljenek címlapra azzal, hogy gyereket várnak, pedig nem – és itt van Macaulay Culkin, akiről időről időre elterjesztik, hogy meghalt. Legutóbb idén augusztusban ébredt arra a színész, hogy igazából már nem él, de a legintenzívebb év ebből a szempontból 2014 volt, amikor először januárban, majd novemberben is elterjedt a pletyka, hogy Culkin meghalt. Őt azonban nem hatotta meg a dolog: együttese, a Pizza Underground Twitter-oldalán reagált a hírre azzal, hogy olyan képeket töltött fel, amelyeken a zenekar többi tagja úgy cipeli őt, mintha a Hóbortos hétvége halott szereplője lenne. 2019-ben pedig azt jegyezte meg az Oscar-gála alatt, hogy már zsinórban negyedik éve maradt ki az elhunytakról megemlékező összeállításból.

Erre keresnek a legtöbben: Macaulay Culkin és Mila Kunis

Bizony, egykor egy pár voltak. Kunis 18 éves volt, és az Azok a 70-es évek – show című sorozatban szerepelt, amikor összejött Culkinnal. Kapcsolatuk alatt többször felröppent a hír, hogy össze is házasodtak, de ez sosem történt meg. Amíg együtt voltak, soha nem nyilatkoztak a magánéletükről, azonban 2011-ben, tíz év után elkerülhetetlenné vált a szakítás, és ekkor Kunis kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint barátok maradtak, de a szerelem elmúlt.

Alig néhány hónappal később a színésznő már jelenlegi férje, Ashton Kutcher párja volt, de az elmúlt években többször is beszélt a Reszkessetek, betörők! sztárjával eltöltött évekről. „Annyira nagy sztár volt, hogy az utcán nem is lehetett vele sétálni. Az emberek visítottak, amikor meglátták. Abnormális volt az egész… Őszintén nem tudom, hogy szerelmes voltam-e belé, vagy csak sodródtunk. De akkoriban nem hittem a házasságban, a mostani életem teljesen más” – nyilatkozta egyszer, tavaly nyáron pedig egy podcastadásban úgy fogalmazott, hogy egy „igazi picsa” volt, amikor szakított Culkinnal. „Szörnyen viselkedtem vele a szakítás után. Évekig nem tudtam megbocsátani az önző énemnek. Ma már nem vagyunk barátok, talán pont miattam. De azt hiszem, a régi közös barátaink már nem haragszanak rám.”

Mila Kunis és Macaulay Culkin 2004-ben (Fotó: Dimitrios Kambouris / WireImage)

Erre keresnek a legtöbben: Macaulay Culkin – Joker

2019-ben mutatták be az új Joker-filmet, melynek Joaquin Phoenix a főszereplője, ám a 2021-re tervezett új Batman-moziban a hírek szerint már nem őt látjuk majd a karakter bőrében. A rajongóknak még szavazást is indítottak a neten, azt kérdezve tőlük, hogy ki nehezítse meg az új részben Bruce Wayne (Robert Pattinson) életét – a többség pedig a kölyökképű Macaulay Culkinra szavazott. Egy Bryan Zapp nevű művész el is készítette, hogy milyen Joker lenne a 40 éves Culkin, de mindez egyelőre csak a rajongók álma.

Erre keresnek a legtöbben: Macaulay Culkin-filmek

Culkin első munkája nem a Reszkessetek, betörők! volt: ötévesen statisztált először egy tévéfilmben, majd egy sorozatban kapott kisebb szerepet. A főszereplésével készült híres sikerfilmet több kisebb-nagyobb megbízatás után 1990-ben mutatták be, ekkor tízéves volt. Érdekesség, hogy a forgatókönyvet az a John Hughes írta, aki korábban már dolgozott együtt a kissráccal a Belevaló papapótló című moziban – az író állítólag azonnal tudta, hogy Culkin lesz a tökéletes főszereplője a készülő filmnek, és kifejezetten rá írta Kevin karakterét, bár a sztorinak némileg ellentmond, hogy száznál több gyereket hallgattak meg a szerepre. Amikor néhány éve egy beszélgetős műsor vendége volt, Culkin egyébként két mondatban lezárta a Reszkessetek, betörők!-ügyet. „Okos fiú volt ez a Kevin, nem? Remek tervet eszelt ki, játékokat használt, de az nem jutott eszébe, hogy felhívja a rendőröket” – mondta.

Tudtad?

Eredetileg Robert De Niro lett volna a Reszkessetek, betörők! Harryje, de végül nemet mondott a szerepre, így Joe Pesci vette át a helyét.

A Reszkessetek, betörők! hatalmas siker lett, és Culkin sorban kapta az újabb és újabb munkákat – 1991-ben például Michael Jackson klipjében, a Black or White-ban szerepelt (ne feledjük, ez akkoriban történt, amikor még nem volt YouTube, mindenki az MTV-n nézte a klipeket, így azoknak hatalmas jelentőségük volt). De ebben az évben mutatták be a My Girlt is, amiért Culkinnak egymillió dolláros gázsit fizettek. Az 1972-ben játszódó történet két kiskamasz nyarát mutatja be, tragikus befejezéssel.

Egy sorozatszerep után, 1992-re aztán elkészült a Reszkessetek, betörők! folytatása is, de ezzel Culkin örökre szögre akasztotta Kevin szerepét: egyetlen újabb részben sem szerepelt. 1994-ben jött helyette a Richie Rich, ahol egy elárvultnak hitt milliomoscsemetét alakított, majd egy újabb Michael Jackson-videó, aztán egy négyéves szünet. Visszatérése után a színész a 2000-es években is rendszeresen forgatott, sőt sokat szinkronizált, és alapított egy zenekart is, 2018-ban pedig egy Google-reklám kedvéért újrajátszatták vele a Reszkessetek, betörők!-et. Legutóbb a Seth Green által rendezett 2019-es Changelandben szerepelt, amelynek női főszereplője a párja, Brenda Strong volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top