Sztárok

Mi lett veled, Natalie Imbruglia? Így él most a 45 éves kismama, aki még Harry herceg szívét is megdobogtatta

Élete slágerét énekelte fel 1997-ben. Szerepelt filmekben, tévéműsorban, és a leghíresebb férfiak keresték a kegyeit. Így él most a 45 éves Natalie Imbruglia.

Új sorozatunkban egykor nagy sztárok múltját elevenítjük fel, és utánajárunk, kivel mi történt az elmúlt években, évtizedekben. Most Natalie Imbruglia története következik.

Dobta az iskolát, mert érezte, hogy más az útja

Míg az ausztrál Jason Donovan és Kylie Minogue a nyolcvanas években hódították meg a világot, honfitársuk, Natalie Imbruglia a kilencvenes években rohamozta meg a slágerlistákat. De származásukon és popkarrierjükön túl más is közös ám bennük: mindannyian az egyik legnépszerűbb ausztrál szappanoperában, a Neighbours (Szomszédok) című sorozatban kezdték a karrierjüket. Ne szaladjunk azonban ennyire előre. 1975-öt írtunk, amikor Sydney-ben megszületett Natalie Jane Imbruglia. Apja olasz, anyja ír felmenőkkel büszkélkedhet, így igencsak színes, hangos és különleges családban nőtt fel. Tizenötödik születésnapján teljesült a vágya, beiratkozhatott egy helyi balettiskolába, később több különböző táncstílust kitanult, aztán castingokra járt, és üdítőital-, valamint chipsreklámokban kapott szerepeket. Makacs, elszánt lány volt, és ezzel bőven okozott fejfájást a szüleinek. A tizenhatodik születésnapja után bejelentette, hogy otthagyja az iskolát, és erre jó oka is volt, hiszen beválasztották a korábban említett sorozat stábjába.

Natalie Beth szerepében a Neighbours című sorozatban

Három évet húzott le a szappanoperában, és ez elegendő volt számára ahhoz, hogy kellő önbizalmat és ismertséget építve újabb kalandba vágjon bele. Natalie Londonba utazott, ahol saját menedzsere lett, és 1997-ben felénekelte eddigi legnagyobb slágerét, a Tornt, ami az Egyesült Királyságtól Ausztrálián át az Egyesült Államokig mindenhol meghódította a slágerlistákat. Amikor néhány hónappal később megjelent Imbruglia első albuma, az eladásokkal olyan sztárokat utasított maga mögé, mint Alanis Morissette, Fiona Apple és Meredith Brooks.

A leghíresebb szeretői

A szakmai sikerek mellett a magánélete is mozgalmasan alakult. „A férfiak mindig is imádták Natalie-t. Csodálókból soha nem volt hiány. Megőrülnek érte a férfiak, és életének minden szakaszában válogathatott a hódolók közül” – nyilatkozta egy barátja a The Sun magazinnak, ám az is igaz, hogy az énekesnőnek nem mindig sikerült jól választania. Az 1990-es évek végén románcba bonyolódott a Jóbarátok Rossát alakító David Schwimmerrel, de a kapcsolatuk alig élte túl az első évfordulót – érthető, hogy inkább a különválás mellett döntöttek.

„Boldog időszak volt, ez a legtöbb, amit mondhatok” – nyilatkozta akkor szűkszavúan az énekesnő. Eközben sorra zsebelte be a szakmai díjakat, és újabb és újabb híres férfiak bukkantak fel az oldalán: rövidebb románca volt Nigel Gidrichchel a Radioheadből, de udvarolt neki Lenny Kravitz és Daniel Johns zenész is.

Közben egyre több dalt készített, ám a Torn sikerét egyiknek sem sikerült megközelítenie. De mégis mi történt azóta az énekesnővel? Nos, 2003-ban igent mondott Daniel Johns lánykérésére, annak ellenére, hogy a férfi súlyos depresszióban és étkezési zavarokban is szenvedett.

Natalie Imbruglia és Daniel Johns (Fotó: Tim Whitby/WireImage)

„Szerette Danielt, és persze meg is akarta menteni ezzel a szerelemmel” – mondták róla. Szilveszterkor házasodtak össze, de a szerelem nem volt elég erős ahhoz, hogy ezt a két nyughatatlan lelket összetartsa. 2008-ban a válás mellett döntöttek. „A munkánk és az életünk a világ különböző részeire szólít minket. Nehéz döntést kellett meghoznunk, de úgy határoztunk, hogy mindkettőnk számára szükséges a különválás. Meg kellett lépnünk” – tudatták a világgal.

A háttérben persze a férfi betegségéből adódó komoly nehézségek álltak. Erről így beszélt később Natalie„A házasságom sikertelensége és összeomlása megmutatta, hogy nem tudok mindent kontrollálni… Ma már egyáltalán nem beszélünk Daniellel. Sajnálom, hogy így alakult, de boldog éveink voltak együtt, minden nehézség ellenére. A házasságomból megtanultam, hogy nem baj, ha hibázunk, amíg tanulunk a hibáinkból.”

Harry herceg körbeudvarolta

Miután felbomlott a házassága, ismét számos hírességgel boronálták össze a bulvárlapok. Egyes feltételezések szerint randizott Freddy Ljungberg focistával, Robbie Williams énekessel, Will.I.Am zenésszel, a milliárdos Richard Branson fiával, Sammel, David Walliams színésszel, és most tessék megkapaszkodni: 2009-ben még Harry herceggel is kavartak, legalábbis a The Sun beszámolója szerint. Mindez akkoriban történt, amikor a herceg először szakított Chelsy Davyvel – a tíz évvel fiatalabb Harry Natalie 34. születésnapján is ott volt, és bizony kettejük bimbózó románcáról fotók is készültek akkoriban.

A jelmezes bulira Harry sebésznek öltözve ment el, és az egész éjszakát Natalie mellett töltötte. Hogy elterelje a figyelmet a magánéletéről szóló szaftos pletykákról, Natalie 2010-ben beült az ausztrál X-Factor mentorszékébe, egy évvel később pedig a műsor brit verziójában volt látható. Később megkapta a brit állampolgárságot is.  

Natalie Imbruglia, Ronan Keating, Kyle Sandilands és Guy Sebastian: a 2010-es ausztrál X-Factor zsűrije (Fotó: Mike Flokis/Getty Images)

Egyedülálló, boldog anya lett

Natalie elmúlt öt évét csalódások sokasága jellemezte, és ő maga úgy gondolja: a hírneve akadályozta meg abban, hogy rátaláljon az igazira. „Sok elképesztően sikeres exem volt, akik ennek ellenére azt mondták nekem, hogy nem akarnak Mr. Imbruglia lenni. Inkább probléma voltam számukra. És az is igaz, hogy mindig a rossz pasikba szerettem bele. Alapvetően szerettem a rosszfiúkat. Ráadásul olyan ember vagyok, aki tövig nyomja a gázt, amint belép egy kapcsolatba: már az elején nagyon erőteljesen élem meg a kötődést és az érzéseimet. Lehet, hogy ez másoknak túlságosan is intenzív” – mondta a 40. születésnapja kapcsán egy interjúban az énekesnő.

Natalie fiatalon, 1995-ben (Fotó: Tim Roney/Getty Images)

„Ha nézem a rólam készült fiatalkori fotókat, akkor egy mosolygós szemű lányt látok, aki azt próbálja sugallni, hogy jól érzi magát, de alapvetően tele voltam kétellyel és kérdéssel… – folytatta a gondolatmenetet. – Elmúltam negyven, jó géneket örököltem, jól nézek ki, ezért nem fogok elnézést kérni. Az emberek hajlamosok azt képzelni, hogy gondtalan, csodás életet élek. De igazából szeretek melegítőben otthon lenni, kaját rendelni, begubózni. Persze még mindig reménykedem abban, hogy megtalálom az igazit, és azt, hogy egyszer anya leszek.”

Tudtad?

Először elbukott a brit állampolgársági vizsgán.

A mai napig remek barátságot ápol Kylie Minogue-gal. Egyes hírek szerint Kylie lett a kisfia keresztanyja is.

Ük-ük-ük-ük-ük-ükapja egyike volt az első ausztrál telepeseknek 1787-ben.

Számos olyan alapítvány munkáját segíti, amelyek mentális betegségben szenvedőknek nyújtanak támaszt.

A terv bevált: amint elfogadta a helyzetét, és nem kereste görcsösen az igazit, csodálatos ember érkezett az életébe. Natalie Imbruglia idén februárban ünnepli a 45. születésnapját, és végre teljesen elégedett az életével.

„Szeretném veletek megosztani csodás boldogságomat. Áldott vagyok, hogy az IVF-kezeléseknek köszönhetően édesanya lehetek” – írta ki közösségi oldalára tavaly nyáron, miután igénybe vette egy spermadonorközpont segítségét, októberben pedig egészséges kisfiúnak adott életet, akinek a Max Valentine Imbruglia nevet adta. Az énekesnő elképesztően sok pozitív visszajelzést kapott nőktől, amiért ilyen nyíltan felvállalta életének ezt a részét.

Natalie várandósan (Fotó: Backgrid UK / Profimedia)

„Drága Natalie! Te vagy a hősöm. 44 éves vagyok, egyedülálló, átéltem pár IVF-kezelést, és spermadonorközpontban is jártam. Van egy csodás kutyám, akit imádok. Mindig is szerettem a zenédet. Köszönöm, hogy ilyen erős példakép lettél a nők számára. Félelmetes dolog egyedülálló nőként megtenni egy ekkora lépést, kitalálni, hogy mikor is jött el az idő, mikor teszünk jót… Szurkolok neked, nektek az új életetekhez…” – írta egyik rajongója neki a közösségi oldalra.

Natalie Imbruglia nem tűnt el a Torn óta, csak a sikerei lettek szerényebbek. Szerepelt filmben, zenélt, és látható volt a tévében is. Hogy volt-e ezelőtt igazán boldog és kiegyensúlyozott, azt csak ő tudja, de hogy az idei születésnapjára nagyobb ajándékot nem is kaphatott volna az anyaságnál, abban szinte biztosak vagyunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top