nlc.hu
Baba

Bangladesi sziámi ikrek

Exkluzív dokumentumfilm készült a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosokról

A 48 perces kisfilmben a nemzetkiözi szinten is elismert műtétsorozat előzményei láthatók.

„Jó életet szeretnék a gyermekeimnek. Szabad életet, külön életet. Ezért kérem, segítsenek!” – mondta Rabeya és Rukaya édesanyja, Taslima a megörökített első találkozáskor. A fejüknél összenőve született bangladesi sziámi ikrek végső szétválasztásának első évfordulója alkalmából  48 perces kisfilm készült a nemzetközi szinten is elismert orvostudományi innovációkat jelentő műtétsorozat előzményeiről, amelyen az akkor másfél éves gyermekek és a szüleik első találkozása is látható Dr. Pataki Gergellyel és Dr. Csókay Andrással 2017 novemberében.

Dokumentumfilmet készítettek a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosokról

Dokumentumfilmet készítettek a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosokról. Fotó: Youtube

Tavaly mi is többször beszámoltunk arról a sziámi ikerpárról, akiket a magyar orvoscsoportnak sikerült szétválasztania, és gyógyulásukig nyomonkövettük a gyerekek sorsát. 

Az Operation Freedom műtétsorozat harmadik szakaszát jelentő, 2019. augusztus 2-án zárult, 33 órás végső szétválasztó műtét első évfordulójára közzétett kisfilmen exklúzív felvételek is láthatóak a szétválasztási műtétről, illetve a gyerekek azt megelőző életéről.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsapata 2010. óta szervez plasztikai-helyreállító és égési sebészeti missziókat Bangladesbe, Pataki doktor vezetésével. Az ennek keretein belül operált páciensek életminőségének javulását látva kérték az ottani kollégák és a szülők a magyar szakemberek segítségét. Ezt követően kezdődött meg a határokon átívelő, több mint két éve tartó műtétsorozat. 

(Sajtóközlemény)

Hasonló sorsok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top