Egészség

Szívszorító videók készültek a szétválasztott sziámi ikrekről

A bangladesi kislányokra hamarosan újabb műtétek várnak.

Rengeteg cikket írtunk már Rabiáról és Rukiáról, arról a sziámi ikerpárról, akik a fejüknél nőttek össze, és orosi szenzációnak számító szétválasztó műtétjüket magyar orvoscsapat végezte.

A 33 órás maratoni operáció után Rabia állapota gyorsan javult, Rukia azonban sokáig volt altatásban, vírusos láz támadta meg a szervezetét, de végül leküzdötte, és ő is elhagyhatta az intenzív osztályt. Decemberben aztán újabb műtéteken estek át a kislányok, Rukia koponyacsontpótláson, Rabia fejbőre alá pedig öntáguló szövettágítókat ültettek be az orvosok.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány minden fontos lépésről közleményt adott ki, Fuchs Richárd pedig videókat készített a lányok gyógyulásáról. Az összes felvételt most a Blikk közölte. A magyar orvoscsapat legközelebb márciusban fog kiutazni a gyerekekhez, amikor további koponyarekonstrukciós műtétek várnak rájuk.

Orvosi bravúr a két kislány szétválasztása (Fotó: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top