Életmód

Friss hírek a szétválasztott sziámi ikrekről

Rukaya súlyos szövődményekkel küszködött.

A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata által szétválasztott, fejnél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár másik tagja, a korábban szövődményekkel küszködő Rukaya is elhagyhatta az intenzív osztályt, így már testvérével, Rabeyával és szüleikkel együtt lakik a kifejezetten számukra kialakított kórházi szobában. A két gyermek, különösen Rukaya állapotának és rehabilitálhatóságának felmérésére orvosaink Bangladesbe utaznak. Az Operation Freedom névre keresztelt szétválasztó műtétsorozat jelenleg a negyedik szakasznál tart, amely koponyarekonstrukciós műtétekből és az ikrek rehabilitációjából áll – közölte az Alapítvány.

 

Forrás: Képünk bal oldalán Rabeya mosolyog édesapja karjaiban, jobbra pedig Rukaya látható édesanyja ölében. Fotó: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Ahogy azt lapunk is megírta, az első rekonstrukciós beavatkozásra szeptember 11-én került sor, a következő pedig az előttünk álló hetekben esedékes: dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész és dr. Pataki Gergely, a műtétsorozat koordinátora, a plasztikai sebészeti csapat vezetője visszalátogat Bangladesbe. A rehabilitáció keretein belül novemberben Dakkába utazik a Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktora is a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapatának tagjaként.

A gyermekekre további műtétek várnak, a gyógyulásukért mondott imákat köszönjük” – írják. A lépések külön-külön is tudományos jelentőségűek: több orvos-szakmai területen is új kezelési lehetőségek előtt nyitják meg az utat. A műtétsorozat folytatásához a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapatának továbbra is nagy szüksége van minden anyagi és lelki támogatásra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top