nlc.hu
Baba

Gyerekén keresztül vádolta hamisan zaklatással volt párját

9 éves kislányát is felhasználta a zsadányi nő, hogy hamisan vádolja szexuális zaklatással volt párját

A kislányának diktált egy valótlan levelet arról, hogy volt párja szexuálisan zaklatja a gyereket.
Szexuális erőszak gyerekek ellen

Kiskorú veszélyeztetése és hamis vád miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves zsadányi nővel szemben, aki kiskorú lányát arra vette rá, hogy a különélő apját szexuális zaklatással vádolja meg.

A nő és volt élettársa közös gyermekét a gyámhatóság 2015-ben kiemelte a családból, és nevelőszülőknél helyezte el. Az anya és az apa külön-külön kapcsolatot tarthatott a gyerekkel.

A nő 2018 karácsonyán arra kérte az akkor 9 éves kislányt, hogy írjon egy valótlan levelet arról, hogy apja szexuálisan zaklatja a kapcsolattartás során, fél tőle, ezért az anyjához szeretne költözni. A hamis levelet a nő diktálta, és az volt a célja vele, hogy a gyerek apját börtönbe juttassa. Így beköltözhetett volna a gyerek nevén lévő, de az apja által használt dévaványai házba.

A nő 2019 márciusában átadta a levelet a gyermekjóléti szolgálat munkatársának, hogy továbbítsa a hatóságoknak. Ám a gyámhivatal saját hatáskörben kivizsgálta az esetet, és kiderült, hogy a levél tartalma valótlan.

A nő a kislány hamis vádra történő rábírásával, továbbá a levél megfogalmazása során használt kifejezésekkel a gyermek értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos mértékben veszélyeztette. A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a büntetlen előéletű nővel szemben büntetővégzésében felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Még több cikk a gyerekeket érintő szexuális erőszakről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top