Aktuális

Egy színésznő bejelentése után nyomoznak Oberfrank Pál ügyében

Személyi szabadság megsértése miatt. A veszprémi színház igazgatója hamis vád miatt tesz feljelentést.

Büntetőügyig fajult egy konfliktus a Veszprémi Petőfi Színházban: egy színésznő bejelentése után nyomozás indult Oberfrank Pál színházigazgató ügyében – tudta meg a 444.

A Fejér Megyei Főügyészség közölte: a vád szerint Oberfrank Pál „az irodából éppen távozni szándékozó színész útját elállta egy a fellépésekkel kapcsolatos formanyomtatvány megfelelő kitöltése érdekében, ennek következtében a színésznek nem volt lehetősége a helyiségből távozni”.

Oberfrank Pál rendező Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című színdarabjának próbáján a veszprémi Petőfi Színházban 2016. szeptember 22-én (Fotó: MT/Bodnár Boglárka)

A Veszprémi Rendőrkapitányság júliusban személyi szabadság megsértése bűntett alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Sem a színésznő, sem Oberfrank Pál nem nyilatkozott az ügyben. A direktor ügyvédje, Fröhlich Krisztián csupán annyit közölt, hogy Oberfrank Pál „a bejelentővel szemben hamis vád miatt kíván feljelentést tenni”.

Hozzátette, hogy az ügy hátterében nem a személyi szabadság megsértése, hanem egy munkáltatói intézkedés áll. Ennek lényege, hogy a nyári szünetben a színház közalkalmazott dolgozóinak be kell jelenteniük, ha más munkát vállalnak. Ezt néhányan sérelmezik, ami munkaügyi konfliktushoz vezetett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top