nlc.hu
Baba

2 héttel kislánya születése után meghalt a fiatal anyuka

Kislánya születése után 2 héttel meghalt egy fiatal anyuka, férje szerint mulasztás történt

A nőt először pszichológushoz küldték, végül ismét kórházba vitték, ahol az infektológiai osztályon elkezdték kezelni.
Gyertya

Sebestyén Péter fiatal felesége két héttel a gyermekük születése után tragikus hirtelenséggel hunyt el – írja a Blikk.

Az apa elmondása szerint február 24-re volt kiírva a szülés, de a feleség, Brigitta egy nappal előtte rosszul lett, ezért bevittem a kórházba. A várandósság utolsó időszakában felmerült nála a terhességi mérgezés, ami beigazolódott. Ekkor az ezzel járó magas vérnyomását próbálták csökkenteni. Hatórás vajúdás után derült ki, hogy nincs minden rendben: a magzatburok megrepedésekor vették észre, hogy a baba emésztése már beindult és a magzatvíz ürülékes, ami rendkívül fertőzésveszélyes. Ekkor sürgősségi császármetszést végeztek az asszonyon.

Péter szerint akkor történt mulasztás, amikor a feleségénél elvégeztek egy laborvizsgálatot, minden érték rendben volt, a babának viszont nem csináltak. A mulasztás két nap múlva derült ki, amikor Brigitta jelezte, hogy a kislányunk egyre erőtlenebb és nagy kiterjedésű vörös foltok jelentek meg a testén.

„A gyermekorvos közölte, hogy nagy a baj, vért pedig csak ekkor vettek tőle először. Kiderült: a fertőzöttségi szintje hétszerese a megfelelőnek, másnapra pedig még tovább romlott az állapota”

– emlékezett vissza a Blikknek a férfi.

A korábban könyvelőként dolgozó nőt először pszichológushoz küldték, végül ismét kórházba vitték, ahol az infektológiai osztályon elkezdték kezelni. Nem sokkal később életveszélyes állapotba került. Az intenzívről pedig már nem jött ki többé: március 11-én, két héttel a babája születése után Brigitta örökre lehunyta a szemét.

Ha segítenél a csonka családon:

Az újszülött kislánnyal a férfi egy szolgálati lakásban él a vasútállomásnál. Aki támogatná őket a nehéz helyzetben, az alábbi számlaszámon megteheti: K&H Bank: 10403909-86755574-67511007. Számlatulajdonos: Sebestyén Péter.

Amikor a gyermek betegszik meg:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top