Az utcán született meg egy kisbaba Újpesten

nlc | 2021. Március 26.
A helyi polgárőrök segítettek az anyukának.

Elképesztő, de mégis igaz: Újpesten a Megyeri úton a Budapesti Polgárőrség tagjai segítettek világra egy kisbabát szerdán este – közölte a Budapesti Polgárőrség Facebook-oldalán.
A polgárőrök épp a Szusza Ferenc Stadion környékén dolgoztak, amikor két fiatal jelezte nekik, hogy egy nő furcsán viselkedik a közeli buszmegállóban.

„Beültünk az autóba és a helyszínre siettünk, ám amikor megérkeztünk, már nem volt ott – mesélte Balogh János Konrád polgárőr. – Keresni kezdtük, és végül a Megyeri úton az ELMŰ-nél akadtunk rá. A nő valóban furcsa testhelyzetben, kicsit meggörnyedve állt, mellette pedig egy férfi volt, aki beszélt hozzá. Ahogy közeledtünk, láttuk, hogy véres a járda, így tudtuk, valami nagyon nincs rendben.”

Miközben a polgárőrök a nőhöz és a társához igyekeztek, az ott lévő biztonsági őr lépett oda hozzájuk, aki elmondta, hogy az asszony éppen szülni készül, fájdalmai vannak.

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Már nem volt idő semmire – folytatta Mester Márk polgárőr. – Ott a helyszínen, az utca kellős közepén szülte meg gyermekét a hölgy. Mi végig mellette voltunk, igyekeztünk segíteni neki. Nem akartuk, hogy ott álljon véresen szorongatva a kisbabáját, ezért gyorsan kinyitottuk az autót, és meleg ruhákat adtunk neki, és felfűtöttük az autót, nehogy megfázzon a pici. Miközben mi az édesanyával foglalkoztunk, a biztonsági őr értesítette a mentősöket. Az újszülött 21:50-kor jött a világra, ő is és az újdonsült édesanya is jó egészségnek örvend.”

Még több baba az nlc-n:

Exit mobile version