nlc.hu
Baba

Klasszikus festményeket teremtett újra a babájával

Klasszikus festményeket kelt új életre a kisbabája arcával a kreatív apuka

Ha újszülött érkezik a családba, a nagy esemény kapcsán szokás szervezni egy nagyobb fotózást. A brazil vizuális művész, Lucas de Oura sajátosan oldotta meg a feladatot: hagyományos fotók helyett híres festményeket teremtett újra a babája arcával.

Lucas de Ouro 18 hónapos kislánya, Letícia biztosan nézni fog egy nagyot, amikor majd felnőve egyszer visszanézni a babafotóit, mert ezek a fotók kissé mások lesznek, mint a kortársaié. Apja ugyanis olyan festményekbe helyezte el a babáját, mint a Mona Lisa vagy a Leány gyöngy fülbevalóval.

Lucas de Ouro a helyzetet nem Photoshop segítségével oldotta meg, hanem valóban igyekezett úgy felöltöztetnie a babáját, ahogy az a képeken látható, és hasonló fényviszonyokat teremtett. A képei teli vannak izgalmas részletekkel, és mivel a fotózás alanya a fotózásokat mindig végigaludta, maga is kissé festményszerűvé vált. Persze az apuka a végeredményhez azért Photoshopot is használt: finomhangolással próbálta elérni, hogy a képei hangulata minél közelebb kerüljön az eredetihez. Lucas de Ouro képeit a mymodernmet oldalon tekintheted meg.

Kreatív apukák a nagyvilágból:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top