nlc.hu
Baba

Gyereknapi ajándékok értéke

Gyereknap: ennyit költenek a magyar szülők ajándékra

Kicsivel többet költenek idén a szülők gyereknapi ajándékokra, a Lego-készletek, a szabadtéri játékok és a strandfelszerelések a legnépszerűbbek.
Ajándékot bontanak a gyerekek

Idén többet költenek játékra a magyar szülők a gyereknapon – ez derült ki a játékkereskedő cégek adataiból. Karácsony és húsvét után a gyereknap előtti 1-2 hét az év egyik legforgalmasabb időszaka a játékkereskedőknél. Online jellemzően többet költenek játékokra a vásárlók, mint az üzletekben.

A Regio Játékkereskedelmi Kft. legfrissebb adatai szerint a magyar családok online átlagosan 7800 forintért, személyesen áruházban 7200 forintért vásárolnak gyereknapi meglepetést az idén, ami kissé meghaladja az előző évit.

Ebben az időszakban a játékkereskedő éves forgalmának 8-10 százaléka realizálódik. A legkeresettebb ajándékok között Lego-készletek, szabadtéri játékok és strandfelszerelések szerepelnek.

A cég friss kutatása szerint a szülők 40 százaléka online és áruházban is vásárol, 36 százalékuk csak internetről rendel, egyötödük pedig kizárólag személyesen választja ki a meglepetést.

A kutatásban résztvevők 30 százaléka 2000-6000 forint közötti értékben vásárol gyereknapi ajándékot, további 30 százalék azonban 6000 forintnál is többet szán az ünnepi meglepetésre gyermekenként.

A Játéksziget üzlethálóznál azt tapasztalják, hogy a húsvéti szezon forgalma a pandémia miatti üzletbezárások miatt tavaly és az idén is teljesen kiesett az offline térben, így a gyereknap a 2. legforgalmasabb ünnep lett.

A Jateksziget.hu webáruházban a gyereknapot megelőzően az átlagos kosárérték az idén 12 ezer forint, ez közel azonos a tavalyival. Az üzletekben a tavalyi évben 5500 forint volt az átlagos kosárérték a gyereknap környékén, idén ez az összeg némiképp nőtt, 5900 forintot költenek átlagosan a vásárlók a Játéksziget üzletekben.

A látogatók számában és a kosárértékben ugyan nem mértek jelentős növekedést, viszont lényegesen több tranzakciót realizálnak, mint az előző év azonos időszakában. 

(MTI)

(Kiemelt kép: Pexels/Ivan Samkov)

Gyereknap 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top