nlc.hu
Baba

Rekord gyorsaságú szülés

Rekord! 27 másodperc alatt szülte meg a gyermekét a 29 éves kismama

A fiatal nőnek a kislány már a harmadik gyermeke és a leghosszabb szülése sem tartott tovább 26 percnél...

Sophie Bugg a várandóssága 38. hetében egy éjszaka arra ébredt, hogy mosdóba kell mennie. A vécén ülve először székelési ingert érzett, aztán rádöbbent, hogy bizony egészen másról van szó: azonnal szülni fog. A közelgő szülést egyébként semmi ilyenkor megszokott dolog nem jelezte előre az elmondása szerint, például nem folyt el a nő magzatvize és nem voltak fájásai sem.

„A kezemet a lábam közé tettem, és a feje teljesen kint volt. A páromnak kiabáltam segítségért, kiléptem a vécéből, az ajtó előtt álltam a lépcső tetején” – mesélte a 29 éves angol kismama. A párja, Chris szerencsére pillanatok alatt kiugrott az ágyból és a segítségére sietett, miközben a mentőket tárcsázta. A diszpécser tanácsára Sophie nyomott egyet, az újszülött pedig azonnal kint is volt és édesapja karjaiban landolt. A telefonhívás időtartamából tudható, hogy a szülés mindössze 27 másodperc alatt lezajlott. Ezt követően az anya a lépcső tetején maradt a babával, míg a mentők kiérkeztek. Kórházba szállították őket, ám a vizsgálatokon bebizonyosodott, hogy teljesen egészségesek, így még aznap haza is mehettek.

Sophie Bugg és a kis Millie

Sophie Bugg és a kis Millie (Fotó: Profimedia)

A kis Millie a pár harmadik gyermeke. A két idősebb testvér is meglehetősen gyorsan világra jött azonban. Az első kislányt, Paige-t 2013-ban hasonló körülmények között szülte Sophie: szintén a mosdóba ment éjszaka, amikor beindult a szülés, majd 12 perccel később már a karjaiban is tarthatta gyermekét.

„Az első babám születése meglehetősen nagy élmény volt. Az első vajúdásnál nem vársz ilyesmit, hogy csak otthon ülsz, aztán hirtelen megszületik a babád. Nem tudod, mire számíthatsz. Különböző dolgokat hallasz az emberektől azokról a dolgokról, hogy például elfolyik majd a magzatvized és azt várod, hogy ezek megtörténnek, de mivel nálam nem így lett, fogalmam sem volt róla, hogy szülök, míg meg nem láttam a fejét” – idézte fel Sophie.

A nő második gyermeke, Lexie születésekor már előre befeküdt a kórházba, a szülést pedig a megfelelő időben beindították, ám ez a folyamat sem tartott túl soká: a kislány 26 perc alatt jött világra.

„A harmadik babámnak pontosan ugyanolyan tervei voltak, mint az elsőnek, de még gyorsabban jött. El sem hittem, hogy ilyen gyorsan megérkezett. A testem nem mutatja a vajúdás jeleit. A szülésznőm és az orvosom szerint nulláról egyből megszülök, nem tágulok úgy, mint egy normális ember” – mondta Sophie, hozzátéve, hogy nagyon sajnálja azokat a kismamákat, akiknek hosszú, küzdelmes vajúdás árán kell világra hozniuk a gyermeküket.

via

Még több szokatlan szülés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top