nlc.hu
Baba

Pfizer vakcina gyerekeknek

Már idén megkezdődhet itthon az 5-11 éves gyerekek oltása

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) akár már az idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását a Pfizer/BioNTech vakcinákkal.

A Koronavírus.gov.hu tájékoztatása szerint csütörtökre 8394 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 931 414 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 132 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 31 751 főre emelkedett.

Bár az áldozatok többsége az idős, krónikus betegek között kerül ki, legutóbb a fertőzés következtében egy egyéves kislány is életét vesztette, aki a tájékoztatás szerint mentális betegségben szenvedett. A szakemberek ennek kapcsán már felhívták a figyelmet, hogy a járvány negyedik hullámában a legkisebbek sincsenek biztonságban, hiszen hétről hétre több gyermek kapja el a fertőzést, akiknél a betegség ezúttal már tünetekkel jelentkezik. A Magyar Nemzet ehhez hozzáteszi, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) akár már az idén jóváhagyhatja az 5–11 éves korosztály beoltását a Pfizer/BioNTech vakcinákkal. Galgóczi Ágnes tájékoztatása szerint az oltás elfogadását már kérvényezték, a döntés pedig év végére várható.

A Pfizer október első hetében nyújtotta be az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelethez, az FDA-hoz az 5 és 11 év közötti gyermekek oltására kifejlesztett koronavírus elleni vakcina sürgősségi felhasználásra vonatkozó engedélyezési kérelmét. November 4-én beadták az első vakcinát. 

A nyolcéves Daniel McCullock megkapja az első adag koronavírus elleni védőoltását az Észak-Karolina állambeli Chapel Hillben 2021. november 4-én. Az Egyesült Államokban megkezdődött az 5 és 11 év közötti gyerekek koronavírus elleni beoltása / MTI/AP/Gerry Broome

A nyolcéves Daniel McCullock megkapja az első adag koronavírus elleni védőoltását az Észak-Karolina állambeli Chapel Hillben 2021. november 4-én. Az Egyesült Államokban megkezdődött az 5 és 11 év közötti gyerekek koronavírus elleni beoltása /Fotó: MTI/AP/Gerry Broome

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top