nlc.hu
Baba

Ferenc pápa a családokról

Ferenc pápa több gyereket akar

Ferenc pápa arra buzdítja a családokat, hogy több gyereket vállaljanak és küzdjék le a „demográfiai telet”.

Karácsony alkalmából a családi kapcsolatokról beszélt Ferenc pápa. A katolikus egyház feje karácsonyi ajándéknak nevezte a házaspárokat, akiket a járvány miatti lezárások és a karantén arra kényszerített, hogy hosszú ideig legyenek összezárva, ami „néhány esetben valódi nehézségekhez vezetett”.

Ferenc pápa integet

Pozsony, 2021. december 17. 2021. szeptember 13-án Pozsonyban készített kép Ferenc pápáról. A katolikus egyházfő december 17-én ünnepli 85. születésnapját (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

„A már meglévő problémák súlyosbodtak, és konfliktusok keletkeztek, amelyek bizonyos esetekben szinte elviselhetetlenné váltak. Sokan még egy kapcsolat felbomlását is megtapasztalták. A házasság felbomlása óriási szenvedést okoz, mivel sok remény szertefoszlik, a félreértések vitákhoz és sérelmekhez vezethetnek, amelyeket nem könnyű begyógyítani” – írta karácsonyi levelében a pápa az AP hírügynökség szerint.

Ferenc a konfliktusok leküzdésére buzdította a szülőket és arra, hogy vállaljanak több gyereket, megállítva ezzel a „demográfiai telet”.  Hozzátette, hogy a három legfontosabb szó egy házasságban a kérem, köszönöm és a bocsánat. (VIA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top