nlc.hu
Aktuális

Ferenc pápa a nők elleni erőszakról

Ferenc pápa: sátáni tett a nők ellen elkövetett erőszak

Ferenc pápa szerint „sátáni” módon cselekszenek azok, akik bántalmazzák a nőket.

Azok a férfiak, akik erőszakot követnek el nő ellen, „úgyszólván sátáni” módon cselekszenek – jelentette ki Ferenc pápa az olasz TG5 tévécsatorna egy vasárnap este sugárzott műsorában.

A Reuters hírügynökség szerint az egyházfő ritkán használ olyan erős kifejezéseket, mint amilyeneket ezúttal ebben a témában használt.

Ferenc pápa integet

2021. szeptember 13-án Pozsonyban készített kép Ferenc pápáról. A katolikus egyházfő december 17-én ünnepelte a 85. születésnapját (Fotó: MTI/AP/Petr David Josek)

A műsorban Ferenc pápa három nehéz sorsú nővel és egy férfival beszélgetett:

Az otthonukban, gyakran férjük által bántalmazott nők száma nagyon nagy – válaszolta Ferenc pápa az egyik kérdésre, amelyet egy családjában bántott nő tett fel neki. – Számomra ez úgyszólván sátáni, mert olyan embert bántanak, aki nem tud védekezni, csak megpróbálhatja kivédeni az ütéseket. És ez nagyon megalázó. 

A koronavírus-járvány kezdete óta a pápa többször felszólalt a családon belüli erőszak ellen. Ugyanis a járvány miatti korlátozások következtében nőtt ezeknek a bűncselekményeknek a száma számos országban.

Rendőrségi statisztikák szerint Olaszországban naponta mintegy 90 erőszakcselekményt követnek el nők ellen, s ennek 62 százaléka otthon történik – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top