nlc.hu
Baba

Visszakapta a hallását egy siket kisfiú: videó

Nagyon cuki ez a kisbaba, aki először hallja az édesanyja hangját – videó

A 9 hónapos Everett Colley ezidáig semmit sem hallott a világból. Igazán megható pillanat, amikor rájön, hogy az édesanyja beszél hozzá.
kisbaba

Everett halláskárosultként látta meg a napvilágot, és meg kellett tanulnia a jelnyelvet, hogy kommunikálni tudjon a szüleivel. Nem olyan rég azonban átesett a cochleáris implantátum műtéten, amely lehetővé tette, hogy halljon. A videóban pont azt a csodás pillanatot láthatjuk, amikor először hallja meg az édesanyja a hangját. Annyira aranyos, hogy nem is találunk rá szavakat.

2020-ban is írtunk egy hasonló korú kisfiúról, aki szintén a modern technika segítségével kapott hallást. Az egyéves kisfiú, ahogy Everett, anyukája ölében ült, amikor aktiválták a hallókészülékét. Mason koraszülöttként, súlyos halláskárosodással jött világra, 158 napot töltött a koraszülött intenzíven, mire az orvosok és a család észlelték, hogy a kisfiú nem hall. Szerencsére azóta ő is teljes egészében észleli a körülötte lévő világot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top