nlc.hu
Baba

Videó a siket babáról

Megható videó, amin a baba először hallja meg édesanyja hangját

Az édesanya a gyermekkori halláskárosodásra és az amerikai jelnyelvre akarja felhívni a figyelmet a videóval.

Maga sem tudta, jó ötlet-e közzétenni a videót, végül Christina Pacala úgy döntött, mégis megosztja a felvételt, amelyen kislánya, Riley – egy hallókészülék segítségével – először hallja édesanyja hangját.

Christinának azért voltak kétségei, mert a hallókészülék nem egy csodaszer, csak egy eszköz, amivel a hang eljut oda is, ahová korábban nem. Viszont anyaként mégis különleges pillanat, amikor gyermeke először meghallja a hangját.

Riley 2020 októberében született és gyorsan megállapította egy audiológus, hogy a kislány siket. „Célunkként tűztük ki, hogy Riley a lehető legtöbb eszközhöz férhessen hozzá, hogy segítsük kommunikációját és fejlődését” – mondta az édesanya a FoxNews-nak.

Kislányunk okos, boldog és nagyon energikus gyerek” – teszi hozzá Christina. „Szeret kockákkal és babákkal játszani, zenét hallgatni, és esti meséket hallgatni apjával minden este. Izgatottak vagyunk, hogy megoszthatjuk az utazásunkat, és reméljük, hogy segítünk megérteni az embereknek, hogy a siket gyerekek bármire képesek.

A siketeknek a jelnyelv lehet az egyik megoldás (Fotó: Pexels.com)

A siketeknek a jelnyelv lehet az egyik megoldás (Fotó: Pexels.com)

Az Egyesült Államokban ezer csecsemőből csaknem kettő észlelhető halláskárosodással születik. Egy 2004-es jelnyelvi tanulmány pedig arra mutat rá, hogy a maradandó halláskárosodással született gyermekek 92 százalékának két halló szülője van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top