nlc.hu
Baba

Hallókészülékes Barbie-val bővül a sikeres kollekció

Hallókészüléket viselsz? Barbie is

Pigmenthiányos Kennel is bővült a több mint 175 babából álló Fashionista kollekció, melynek célja a világ sokszínűségének bemutatása.

Új babákkal bővül a Barbie sokszínű Fashionista termékvonala. A különféle testalkatokat, szem-, haj- és bőrszíneket, önkifejezési stílusokat és testi fogyatékosságokat bemutató kollekcióban – számos új babaváltozat mellett – idén először egy hallókészülékes Barbie és egy vitiligós Ken baba is debütál – derült ki a Mattel közleményéből. A sorozat legújabb darabjai hamarosan a hazai viszonteladóknál is elérhetőek lesznek.

Hallássérült Barbie és vitiligós Ken

Fotó: Mattel

Mint írták, a 2015-ben bemutatott Barbie Fashionista a Mattel egyik legextravagánsabb és legnépszerűbb kollekciója. A széria gyerekek millióinak kínál a való világ sokszínűségét bemutató, változatos játékbabákat. A sorozat tagjai között nem csak különféle testalkatú, haj-, szem- és bőrszínű, valamint öltözködési stílusú figurákat találunk, de az olyan, maradandó testi fogyatékosságok elfogadását segítő karaktereket is, mint a kerekesszékes, vagy a lábprotézissel érkező Barbie. A Fashionista babák sikerét mutatja, hogy 2021-ben világszerte értékesített minden tíz Barbie-ból nyolc a sorozat tagjai közül került ki.

A hallókészülékkel ellátott Barbie-t a Mattel szakemberei Dr. Jen Richardson audiológiai szakorvos segítségével alkották meg. A több mint 16 év tapasztalatával bíró hallásspecialistával való együttműködésnek köszönhetően az új baba kiegészítője hűen tükrözi a valódi hallókészülékek méretét és megjelenését, azonosulási lehetőséget teremtve a hallásproblémákkal küzdő gyerekek számára.

A sorozat másik új darabja, a vitiligós Ken baba a 2020-ban bemutatott, bestsellerré váló vitiligós Barbie párja. Elődjéhez hasonlóan Ken is a bőrkondícióra jellemző külső megjelenést kapott, így segítségével a gyerekek még több izgalmas történetet játszhatnak el.

Bízunk benne, hogy a világunk változatosságát bemutató babákkal segíthetjük a gyerekeket önmaguk és mások elfogadásában, legyen szó a halláskárosultságról vagy akár az olyan ritka betegségekről, mint a vitiligó

– mondta Török Kata, a Mattel magyarországi marketingmenedzsere.

A változatos testalkatú Barbie és Ken figurák mellett a kollekcióban megtalálható egy újabb, lábprotézises Barbie, valamint – idén először – néhány, a hagyományos műanyag frizura helyett a Barbie babákéhoz hasonlóan puha, fésülhető hajjal ellátott Ken is. Kenről egyébként, aki immáron több mint 60 éve Barbie párja, nemrég színes összefoglalót készítettünk, mely itt olvasható el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top