nlc.hu
Baba

Férfiaknak szánt fogamzásgátló tabletta

Nagyon ígéretes az új férfi fogamzásgátló tabletta

Az egérkísérletekben 99 százalékos hatékonyságot mutatott a férfiaknak szánt fogamzásgátló tabletta, idén jöhetnek az embereken végzett tesztek.
Egy levél fehér színű gyógyszer, tabletta

Biztatóan alakul egy férfiaknak szánt fogamzásgátló tabletta fejlesztése, az egérkísérletekben a szer 99 százalékos hatékonyságot mutatott – írja a 24.hu a Gizmodo nyomán.

Az új tabletta 4-6 hétig sterilen tartotta a kísérleti állatokat, és nem találtak semmilyen mellékhatást sem. A Minnesotai Egyetem kutatói által kifejlesztett készítmény nem hormonális úton fejti ki a hatását. A hatóanyag az emberi szervezet és az A-vitamin kölcsönhatását célozza, utóbbi ugyanis nélkülözhetetlen a termékenységhez.

A kísérleti vegyület blokkolja a sejtekben a vitamin egyik formájához való kötődésért felelős fehérjét, így hosszan tartó, de még visszafordítható sterilitást idéz elő.

A fogamzásgátlót az év végéig embereken is tesztelni fogják. A kutatók most azon dolgoznak, hogy minél alacsonyabb dózissal elérjék a kívánt hatást.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Brett Jordan)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top