nlc.hu
Baba

Letölthető ukrán nyelvű mesekönyv

Letölthető ukrán nyelvű mesekönyvvel segítenek a menekült gyerekeknek

A Magyar Hipnózis Egyesület letölthetővé tett egy kimondottan a mostani helyzethez összeállított ukrán nyelvű mesekönyvet, valamint egy kommunikációs protokollt.

Az ukrajnai gyerekek több mint fele arra kényszerült, hogy elhagyja otthonát a február 24-én kezdődött orosz támadások miatt. Az UNICEF szerint 4,3 millió gyerek menekült el a háború elől, 1,8 millióan az országot is elhagyták.

A háborús válság kezelésében a Magyar Hipnózis Egyesület is aktív szerepet vállal, hiszen a háborúval járó fenyegetettség extrém helyzetet hoz létre. Az egyesület igyekszik gyakorlati eszközöket adni ahhoz, hogy a krízisben megfelelően reagálhassunk.

Az orosz-ukrán háború elõl Ukrajnából menekülõ gyerekek játszanak a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton 2022. március 24-én

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő gyerekek játszanak a beregsurányi polgármesteri hivatalból kialakított segítségponton 2022. március 24-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Az egyik ilyen egy letölthető kommunikációs protokoll, amely abban segít, hogy hogyan és miért beszéljünk az Ukrajnából érkezettekkel. Mi minden és hogyan hathat szavainkban, kommunikációnkban a traumát enyhítendő céllal?

A másik kiadvány egy pszichológusok által, kifejezetten a mostani helyzethez összeállított, szintén letölthető ukrán mesekönyv és képgyűjtemény a kicsi győzelméért a nagy felett, az éberség, felkészültség, együttesség és kontrollérzet hangsúlyozásával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top