nlc.hu
Baba

Májgyulladást okozó adenovirus terjed Európában

Egészséges gyerekeket támad meg a májgyulladást okozó vírus

A legtöbb megbetegedést Nagy-Britanniában jelentették.

Az általában légúti fertőzéseket okozó adenovirus most májgyulladást okoz egészséges gyerekeknél – derült ki az RTL Klub Híradójából.

kórház, gyerekek, májgyulladás, vírus

Májgyulladást okozó vírus terjed (illusztráció: PIxabay)

A riport szerint hirtelen ugrott meg az európai kisgyerekeknél a súlyos májgyulladást okozó fertőzések száma, ami eddig csak legyengült immunrendszer esetén támadta a májat, most viszont egészséges gyerekek kerültek súlyos állapotba.

Január óta több mint 130 esetet azonosítottak, közülük a legtöbbet, 108 megbetegedést Nagy-Britanniából jelentették, de Hollandiában, Spanyolországban, Dániában és Izraelben is felfigyeltek a jelenségre.

A kutatók szerint lehetséges magyarázat, hogy a koronavírus-járvány idején, az elzártság miatt legyengült a gyerekek immunrendszere, ezért reagálhatnak érzékenyebben a fertőzésre.

Boldogkői Zsolt genetikus-virológus az RTL-nek azt mondta, hogy a megbetegedések nincsenek kapcsolatban a koronavírus elleni védőoltásokkal. 

Hogy mik a vírus tünetei, az alábbi videóból kiderül:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top