nlc.hu
Baba
Vécézni készült, szülés lett belőle

„Úgy éreztem, el kell mennem a mosdóba, de ahogy ráültem, és nyomtam egyet, a kisbabám feje megjelent a lábaim között”

Gyorsan el akart menni wc-re, mielőtt elindult volna szülni a kórházba, de ott helyben, alig pár nyomással megszült Csenge, akinek a péntek tizenharmadika szerencsét hozott.

Péntek tizenharmadikán a 24 éves Potáriné Miklós Csengének arra sem volt ideje, hogy beérjen szüléskor a kórházba, hiszen az eset olyan gyorsan történt. A babát otthon, a családtagjai segítségével hozta világra. Az eset Bonyhád-Börzsönyben történt, ahová Csenge a 39. hetében utazott meglátogatni az idős nagymamáját, és ott is aludt a másfél éves kisfia, a nagymamája és az unokanővére társaságában. Már este is voltak jóslófájásai, de reggel érezte azt igazán, hogy mindenképp el kell indulnia a kórházba. Előtte azonban még beugrott zuhanyozni egyet – írja a Blikk.

Újszülött

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

Tusolás közben folyt el a magzatvize. Egy erős fájás után érezte úgy, hogy el kell mennie a mosdóba:

Ráültem, és nyomtam egyet, a kisbabám feje megjelent a lábaim között. Gyorsan lefeküdtem a földre a fürdőben, két nyomás után pedig már meg is született a kislányom. Az édesanyám segített mindenben, ő emelte ki belőlem a kicsit. A mentőket az unokatestvérem hívta először még a magzatvíz elfolyása előtt öt perccel, aztán akkor ismét, de még tíz percnyire, Kakasdnál tartottak. Mire ideértek, a kislányom már megszületett. Utána végig vonalban voltunk velük és megnyugtattak, hogy minden rendben van, a köldökzsinórt pedig már ők vágták el

– mesélt az esetről az örömteli anyuka. Szerencsére Mira baba egyből felsírt, semmilyen komplikáció nem adódott. A kórházból két nap után távozhattak. Azt nem tudjuk, hogy Csenge szülése gyorsabb volt-e mint a 27 másodperc alatt megszülő Sophie-é, de ez nem verseny, így ne is foglalkozzunk vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top