nlc.hu
Baba

Kétéves kislány fulladt a Balatonba

Felborította a szél a matracot, belefulladt egy kétéves kislány a Balatonba

A tragédia még szombaton történt a késő délutáni órákban. A gyereket másfél órán át keresték a vízben a badacsonylábdihegyi kemping strandjánál.

Egy két és féléves cseh kislány leesett egy matracról a Balatonba még szombat délután. Rendőrök, mentők és helyi civilek csatárláncban keresték őt a vízben másfél órán át, de már csak a holttestére sikerült rábukkanniuk – írja a Bors.

Balaton

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A lap a Sümegi Szóra hivatkozva azt írja, hogy a gyermek a szüleivel volt a vízben. Az anyuka úszott, az apuka pedig a matrac mellett volt, amin a kislány egy kutyával osztozkodott. Csakhogy nem számoltak a hirtelen széllökésekkel. A kislányt sokáig keresték, ám miután ráleltek, sajnos már a mentők sem tudtak segíteni rajta. Szombaton másodfokú viharjelzés volt érvényben a Balatonnál, a vízügyi szakemberek pedig arra figyelmeztettek, hogy kiskorú gyereket kizárólag szigorú szülői felügyelet mellett, az időjárás figyelembe vételével engedjenek a vízbe, mert komolyan kell számolni a veszéllyel. A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton öt esetben, összesen tizenegy embert mentettek ki a tóból a balatoni vízirendőrök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top