nlc.hu
Baba

Így lehet a gyereket rászoktatni a hosszú alvásra

Tuti tippet osztott meg a szuperdadus: így lehet rászoktatni a kicsiket arra, hogy átaludják az éjszakát

A rutin mellett a képernyő előtt töltött idő limitálása is kulcsfontosságú.
Egy nő leteszi a kanapéra a kisbabát

Sophie Middleton, akit az internet népe csak „az éjszakai dadus” néven ismer, elárulta, hogy hogyan érte el azt, hogy a lányai tízhetes koruktól kezdve szinte kivétel nélkül átaludják az éjszakákat.

A Durham megyei Darlingtonból származó nő évekig dolgozott hivatásos dadusként, mielőtt maga is gyermeket vállalt, és kezdetben azt hitte, hogy az általa gondozott babák egyszerűen csak jó alvók voltak, de később rájött, hogy bizonyos trükkök sokat segíthetnek az altatásban – írta meg a Mirror.

Amikor megszületett Sophie első lánya, a most ötéves Isabelle, a dadus úgy döntött, hogy minden praktikát gyakorlatba ültet. A siker nem maradt el: a kicsi 10 hetes korától kezdve éjszakánként 12 órát aludt. Rá lehetne fogni, hogy Isabelle egyszerűen jó alvó, de Sophie a második, most hároméves Ruby lányánál is kipróbálta módszereit, és ugyanilyen eredményeket ért el – annak ellenére, hogy többen azt mondták neki, hogy nincs két egyforma gyerek, ha alvásról van szó.

És hogy mi a kulcsa Sophie sikerének?

Az alvástréner ragaszkodik ahhoz, hogy a legfontosabb a rutin és az önállóság – ami azt jelenti, hogy megtanítjuk a babát arra, hogy kényelmesen feküdjön egyedül a kiságyban, anélkül, hogy kézbe vennénk.

Sophie szerint, ha a babát állandóan ölben tartják, hozzászokik ehhez a fajta kényelemhez: az anya vagy apa karjaiban való alvás rutinná válik a számára, ezért előfordulhat, hogy nem tud megnyugodni, ha egyedül fektetik le aludni.

Ami pedig a gyerekek lefekvési rutinjának kialakítását illeti, a szakember szerint létfontosságú, hogy a gyerekek lefekvés előtt kényelmesen és biztonságban érezzék magukat.

Hozzátette, hogy a képernyő előtt töltött időt is szabályozni kell: ideális esetben a gyerekek lefekvés előtt két órával már nem kellene, hogy képernyő előtt legyenek. Sophie elmondta, hogy az ő gyermekei számára a lefekvési rutin azt jelenti, hogy megvacsoráznak, majd egyenesen a fürdőbe mennek, elkészülés után pedig mesét olvasnak. Ez a szuperdadus szerint minőségi idő, így arról szó sem lehet, hogy a hálószobában előkerüljön a tablet vagy az okostelefon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top