nlc.hu
Baba

Egy bíró mindenki előtt kiküldött egy szoptató nőt a tárgyalóteremből

Kiküldtek egy nőt a tárgyalóteremből, mert megszoptatta a babáját

A nő, Nisha Khot végül a nyilvánossághoz fordult, szerinte ugyanis nagyon megalázó volt a bíró viselkedése.

Ausztráliában Mark Gamble ausztrál bíró kiküldött egy szoptató nőt a tárgyalóterméből, mivel úgy vélte, hogy elterelheti az esküdtszék figyelmét. A bíró szoptatás közben szólt rá a nőre, hogy távozzon – írja az rtl.hu azt Unilad nyomán.

Anya szoptatja a babáját

Megalázták a tárgyalóban a szoptató anyát – Fotó: illusztráció, Unsplash

A nő később arról beszélt, hogy érthető módon megalázónak érezte a helyzetet. Nisha Khot végül nyilvánosság elé állt a történetével, mégpedig azért, hogy felhívja a figyelmet a szerinte diszkriminatív esetre. Azzal érvelt, hogy már az ország parlamentjében is engedélyezve van a szoptatás.

Azóta már több civil szervezet is kiállt a nő mellett, akik szerint a szoptató nők kitiltása egyes helyekről azt nézetet erősíti, hogy a szoptatás szégyellni való dolog. 

A nyilvános szoptatás egyébként ma is nagy vitatéma, bár már úgy tűnik, szerencsére egyre kevesebb a fanyalgó. Nemrég Szilágyi Szilvi is szoptatás közbeni képeket osztott meg a követőivel, amire elképesztően jó visszajelzések érkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top