nlc.hu
Baba

Terhes vadászpilóta

Ez az igazi Top Gun: babát vár a vadászpilóta

Egy texasi házaspár mindkét tagja az amerikai légierőnél dolgozik, most a legkeményebb küldetésükre készülnek: szülővé válni.

Lauren Olme, a légierő B-1-es stratégiai bombázó vadászpilóta őrnagya és férje, Mark Olme őrnagy, fegyvermester kisbabát várnak. Állomáshelyük, a Dyess légibázis sajtóközleménye szerint a kisbaba már több mint 9 órát repült szuperszonikus gépen, édesanyja hasában.

Soha nem felejtem el, hogy a férjemmel együtt repülünk, átlépve a hangsebességet, miközben hordozom a gyerekünket” – mondta Lauren. 

Mark hozzátette: „Odanézni és tudni, hogy a feleségemet és a babámat követem azon a másik repülőgépen, egyszerűen… fantasztikus volt. Olyan büszke voltam rá.

A pár 2011 novemberében ismerkedett meg a Légierő Akadémiáján, és hét hónappal a diploma megszerzése után összeházasodtak. 2020-ban mindketten elvégezték a Top Gunt, a légierő tanfolyamát a nevadai Nellis légibázison.

vadászpilóta házaspár

Lauren és Mark imádnak repülni (Fotó: Senior Airman Leon Redfern, 7th Bomb Wing Public Affairs)

Mindkettőjüket együtt vetették be, és együtt állomásoztak ugyanazon a bázison, ami nem mindig biztosított a katonapároknak.

A repülés világa kellően stresszes, akkor tegyük hozzá, hogy mindenért a feleségemmel versenyzek, aki jobb nálam” – mondta Mark a légierő TODAY.com-nak adott nyilatkozatában.

A babavárás ténye először meglepte őket, csak pár hónapja próbálkoztak, nem gondolták, hogy ilyen gyorsan összejön. „Közvetlenül munka előtt teszteltem, és miután kiderült, hogy pozitív volt, egész nap kínzás volt Mark előtt tartani a titkot, de személyesen akartam elmondani neki” – mondja Lauren.

A második trimeszter végéig – komplikációmentes terhesség esetén – nem katapultüléses gépen engedélyezett a repülés, amiért Lauren nagyon hálás.

Annak ellenére, hogy szereti, amit csinál, Lauren felismeri, hogy a munkája nem jár kockázat nélkül. „Ez egy nagyon személyes döntés, amit Mark és én együtt hoztunk meg, mert kockázatokkal jár a B-1-es repülés a terhesség alatt, de miután megbeszéltük a légierővel és a civil orvosokkal néhány hétig még repülhetek” – mondta Lauren.

Nem tudtam volna megtenni, ha a légierőben dolgozó nők nem szorgalmazzák az ilyen típusú politikai változtatásokat. Megtiszteltetés átélni valamit, amiért más nők olyan keményen dolgoztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top