nlc.hu
Baba

Nő pocakja közvetlenül a szülés után

Megmutatta anyatestét 12 órával a szülés után, a kommentelők imádták érte

Sok anyánál nem húzódik vissza azonnal a terhespocak, és meglepően hosszú idő, amíg az egész szervezet regenerálódik a szülés után.

Egy anyuka megmutatta a TikTokon, hogyan nézett ki a teste 12 órával a szülés után, a nézők pedig azt írták „ez a legszebb videó, amit valaha láttak”.

Megan Call, aki Hawaiion él, és közel 800 ezer követővel rendelkezik a platformon, február végén hozta világra fiát, Stridert.

A héten egy 22,8 millió alkalommal megtekintett videóban a háromgyermekes anyuka a kisfiát a mellkasán ringatta a kórházban.

A kommentekben nézők százai dicsérték az anyukát, amiért megosztotta szülés utáni testét.

„Fogalmam sincs, hogy tudtál ilyen kecsesen mászkálni. Egy roncs voltam – írta az egyik. – Gyönyörű vagy.”

Egy másik azt mondta: „Ez a legszebb dolog, amit ma láttam.”

Másokat meglepett, hogy milyen lehet egy nő teste közvetlenül a szülés után. Volt, aki azt írta, örül, hogy nem ő az egyetlen, akinek a hasa nem húzódott vissza azonnal, míg más azt állította, hogy a pocakja azonnal eltűnt, nem is gondolta, hogy ilyen kerek maradhat baba nélkül is.

„Szeretem, hogy megmutatod, hogy a terhespocak nem megy vissza azonnal. Gyönyörű” – ismerte el az egyik hozzászóló.

nő szülés előtt és után

Szülés előtt és után Fotó: TikTok

A szakértők szerint tévedés, hogy a nők csak pár hétig vannak a posztpartum időszakában vagy a negyedik trimeszterben, hivatalosan ugyanis még két évig tart a szülés utáni időszak.

Terhesség alatt a bordák kitágulnak, a csípők pedig gyakran kiszélesednek – ez néhány nő számára tartósan így marad. Sok várandós vagy újdonsült anya kíváncsi a szülés után, hogy a szervezete visszatér-e a terhesség és szülés előtti állapotba, és mikor. A válasz az, hogy ez minden nőnél más. A regeneráció ideje gyakran a születéstől és a terhességtől függ.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top