nlc.hu
Baba

TikTok-trükkel talált rá az elveszett 3 éves gyerekére

Elvesztette a hároméves lányát a tömegben, egy TikTokon tanult trükkel sikerült rátalálnia

Szülőként elég egyetlen pillanat, hogy ne figyeljünk oda a gyerekünkre, és máris elveszíthetjük őt a szemünk elől. Normális esetben ilyenkor a nevét kiabálnánk, de egy anyuka a TikTokon felhívta a figyelmünket, hogy létezik ennél praktikusabb megoldás.
Krista Piper Gundry

Krista Piper Gundry egy gigászi játszóházba vitte a hároméves lányát. Nemcsak a terület volt nagy, hanem a tömeg is, és egy ilyen helyzetben nagyon könnyű a gyereket egy pillanatra szem elől téveszteni. Márpedig egy gyereknek bőven elég egy pillanat ahhoz, hogy a látótávolságunkon kívül vándoroljon. Krista szerencsére nem esett pánikba, hanem eszébe jutott egy szülői trükk, amit régebben egy TikTok-videóban látott. Kipróbálta, és azonnal látta, milyen hatásosan működik, majd ő maga is TikTok-videóban mesélte el a szerencsésen végződő sztoriját – foglalta össze a mother.ly.

@krista.piper I lost my 3 year old todah in a play place and thank god for tiktok - I’m so happy i saw that tiktok of what to do when your kid goes missing. I found her fast by raising my voice and saying a description of what she was wearing. Should have added her age or hair color but the description if little girl with pink minnie mouse shirt got thr job done finding her. #parents #parentsoftiktok #playplace ♬ original sound - Krista | Booktok | Home life

Egy ilyen helyzetben a legtöbb anyuka és apuka kétségbeesetten kezdi el kiáltozni a gyermeke nevét, ami abban az esetben hatékony lehet, ha a gyerek hallja és felfigyel a hangra. Csakhogy egy épp elfoglalt gyerek – pláne, ha játszik – hajlamos teljesen kizárni a külvilágot, ezért ilyenkor nem mindig számíthatunk rá. Ha csak a nevét kiáltjuk, a környezetünkben lévő többi embernek valójában fogalma sem lesz arról, hogy kit keresünk, csak azt sejtik, hogy nagy valószínűséggel a gyermekünket. Viszont ha egy nagyon rövid személyleírást adunk nekik, sokkal könnyebbé válik a dolgunk és már számíthatunk rájuk. Krista elkezdte kiáltani, hogy

Gyerek pink Minnie egeres pólóban

, és bár tudta, hogy sokan néztek rá furcsán – ami ebben a helyzetben nyilván nem igazán érdekelte –, a keresése mégis nagyon gyorsan hatékonynak bizonyult, és a környezete segített neki abban, hogy megtalálja a kislányt.

A sztorija alatt kommentben többen is dicsérték a trükkjét, sőt volt egy édesanya, aki tovább pontosította azt. Elmondta, hogy ő minden egyes alkalom előtt, amikor sok ember közé megy a gyerekével, készít a gyerekről egy fotót az aktuális szettjében, mert sokat segít, ha meg tudja azt mutatni a környezetében lévő embereknek keresés közben. Szintén többen javasolták, hogy ilyenkor érdemes valami élénk színű, feltűnő ruhadarabot adni a gyerekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top