nlc.hu
Baba

Drogtól lett rosszul egy kétéves gyerek

Rosszul lett egy kétéves kislány, kiderült, hogy drog hatása alatt áll

Az édesanyja azt vette észre, hogy a kislány csak fekszik és semmire sem reagál.

Felső-Garammentén, egy kétéves kislány szervezetében pervitint mutattak ki, a gyerek most a besztercebányai egyetemi kórházban fekszik, írja a Joj Tv nyomán a Paraméter. A kislány a szüleivel és a testvéreivel él. Az édesanyja azt vette észre, hogy a kicsi egyszer csak feküdt a szobában és semmire nem reagált, az anyja ezután hívta ki a mentőket.

gyógyszer egy kisgyerek tenyerében

Fotó: Getty Images

A helyszínre kiérkező mentősök ugyanakkor elsőre nem is tudták, mi lehet a baja. Epilepsziás rohamra gyanakodtak. A vizsgálatok aztán megerősítették azt a tényt, hogy a kislány drog hatása alatt volt. 

“A kislányt tudatzavarral vettük fel a kórházba. A standard vizsgálatok mellett toxikológiait is elvégeztünk, amely kimutatta a kábítószermérgezést” – mondta a Joj TV-nek Jana Petríková, a besztercebányai klinika szóvivője. 

A Joj TV úgy értesült, hogy a kislány vérében pervitint találtak, de azt egyelőre nem tudni, hogyan került a szervezetébe. Az édesanyja visszautasította, hogy drogot tartanának otthon. A családdal egyébként nem voltak korábban problémák, és ezt megerősítették a helyi hivatalok is. Most azonban vizsgálódni kezdett a szociális hivatal és a gyermekvédelem is, a rendőrség pedig nyomozást indított az ügyben.

A pervitin egy amfetaminok csoportjába sorolt anyag, amely a központi idegrendszerre fejt ki hatást. Euforikus közérzetet vált ki, növeli az odafigyelés képességét, és csökkenti az étvágyat. A Pervitin nevű metamfetamint az 1930-as években élvezeti célú szerként forgalmazták Németországban, azonban a tudósok már ekkor is folytattak kísérleteket annak megfigyelésére, hogy például a szert fogyasztó diákok mennyi ideig tudtak ébren maradni úgy, hogy még jól teljesítsenek vizsgáikon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top