nlc.hu
Baba

Heti 130 ezerért vigyáznak a saját unokáikra

Heti 130 ezerért vigyáznak a saját unokáikra ezek a nagyszülők

Nehéz eldönteni, hogy kinek van igaza.
nagyszülők

A Reddit hírhedt „Én vagyok a s***fej?” nevű aloldalán egy férj felidézte, hogy az apósa és az anyósa heti 400 dollárt, vagyis közel 140 ezer forintot kértek azért, hogy az unokájukra vigyázzanak – írta meg a vt.com.

Miután a felhasználóknak adott néhány háttérinformációt arról, hogyan döntöttek úgy, hogy házasságkötésük után saját házba költöznek, valamint arról, hogy milyen távolság van köztük és a szüleik között, a férfi rátért a „nagy kérdésre”, a bébiszitterkedésre.

„Az anyósom (67 éves) nyugdíjba ment, ugyanabban az évben, amikor a gyerekünk született, így a gyerekfelügyelet megoldódott, legalábbis így gondoltuk” – írta. A pár megkérte a nagyszülőket arra, hogy vigyázzanak az unokára, ami először nekik is nagyon tetszett.

Az apósom sosem volt túl adakozó típus, de kifizette a feleségem főiskolai tanulmányainak egy részét és segített, hogyha kellett. Viszont aztán kiderült, hogy a gyerekvigyázásért pénzt szeretne. A feleségével megnézték a környékbeli babysitterek tarifáit és úgy gondolták, hogy heti 400 dollár lenne a megfelelő összeg

– írta a férfi.

A pár nagyon felháborodott a kérésen és úgy összevesztek a nagyszülőkkel, hogy úgy döntöttek, az idős házaspár nem is láthatja az unokájukat, maximum hétvégén látogathatják meg.

A Redditen fellángolt a vita, hogy kinek is van igaza: a legtöbben úgy vélték, hogy a férfi nem kötelezheti az anyósát ingyenes gyerekvigyázásra, mások viszont a férj mellé álltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top