nlc.hu
Baba

Héliumos lufi miatt halt meg egy 5 éves kisfiú

Héliumos lufi miatt halt meg egy 5 éves kisfiú

Az eset miatt egy halottkém levelet írt a kormánynak, hogy megelőzhetők legyenek a héliumos lufik okozta hasonló tragédiák.
Héliumos lufik a plafonon

Egy halottkém intézkedéseket követel a brit kormánytól, miután egy ötéves kisfiú hat nappal azután meghalt, hogy a léggömbben lévő héliumnak volt kitéve.

Az 5 éves Karlton Donaghey 2022 júniusában egy nagy dinoszaurusz lufit kapott ajándékba a Newcastle-upon-Tyne-i Hoppings vidámparkban. Pár nappal később a gyerek a kertben játszott a lufival, majd 10 perccel később az édesanyja eszméletlenül talált rá a nappaliban. A kisfiút kórházba szállították, de hat nappal később meghalt.

A gyerek édesanyja, Lisa úgy gondolja, hogy fia megpróbált belemászni a léggömbbe – ami akkora volt, mint ő maga –, hogy jelmezként viselje, és meglepje a család többi tagját.

Az eset kapcsán egy Newcastle-i halottkém-asszisztens, James Thompson levelet írt a kormánynak, amelyben intézkedéseket követel a hasonló halálesetek megelőzése érdekében.

Szerinte aggodalomra ad okot, hogy a kisfiú halálát is okozó héliumos lufik szabadon, korlátozás nélkül megvásárolhatók, különösen a gyerekek szórakoztatására szolgáló helyeken. Thompson szerint a lufin nem volt figyelmeztetés, hogy a gyerekekre veszélyes lehet, a szülők pedig nincsenek tisztában a kockázatokkal.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top