nlc.hu
Aktuális

Dinoszauruszos lufi okozta egy kisfiú halálát

Egy dinoszauruszos lufi okozta az ötéves kisfiú halálát Angliában

Feltételezhetően a hélium belélegzése miatt történt meg a tragédia.

Az ötéves Karlton Noah Donaghey meghalt, miután egy héliummal töltött óriás dinoszauruszos lufival játszott. Édesanyja szerint a kisfiú a lufi belsejébe akart bemászni, így történt a baleset – írta meg a Sun cikke alapján az RTL.

Egy dinoszauruszos lufi okozta az ötéves kisfiú halálát Angliában

Lisa Donaghey már a padlón találta a fiát gatesheadi otthonukban, a gyerek fejét és nyakát a luftballon borította. A halált okozó játékot a New Castle-i utazó vásárban vették. Elmondása szerint a család többi tagja kint volt a kertben, amikor a baleset történt, és a kisfiú arra hivatkozva ment be a házba, hogy wc-re kell mennie.

Az eszméletlen gyermeket a szomszédok próbálták újraéleszteni a mentő megérkezéséig.Miután kórházba szállították, hat napon át küzdöttek a kisfiú életéért, de sajnos, nem javult az állapota.

Arra, hogy vajon mi történhetett, édesanyja azt mondta:

Akkora volt a dinoszauruszos lufi, mint ő maga. Azt hiszem, bele akart mászni a belsejébe, hogy dinót játszva meglepje az unokahúgait. 

Karlton halálát feltehetően a hélium belégzése okozta, ezt azonban egyelőre nem erősítették meg hivatalosan.

Néhány nappal ezelőtt egy ír kisfiúról lehetett hallani, akinek szintén egy héliumos lufi okozta a vesztét. A The Mirror információi szerint a nyolcéves gyerek a szobájában játszott, amikor anyja vacsorázni hívta őt, ám nem válaszolt. Mikor felment hozzá, azt látta, hogy Luke eszméletlenül fekszik és a szájában van a lufi.

A kiérkező mentők azonnal kórházba szállították a gyereket, gépekre kötötték, de az orvosok már minden igyekezetük ellenére sem tudták megmenteni. Luke esetében a vizsgálatokból kiderült, hogy a gyermeknél a beszívott hélium miatt oxigénhiány lépett fel, ezért eszméletét vesztette, majd leállt a szíve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top