nlc.hu
Baba

Dior babák bőrápolása

Már a babákat sem kíméli a bőrápolási rutin: meghökkentő a Dior új termékcsaládja

Ha azt hitted, nem lehet a tinédzserkornál korábban kezdeni a bőrápolási rutint, akkor tévedsz. A Dior szerint már a csecsemőkön van a sor!

Ahogyan azt korábban mi is megírtuk, szintet lépett a Dior divatáruház, babáknak készült parfümökkel próbálják bővíteni vásárlóik körét. Ezen a ponton azonban nem álltak meg: komplett bőrápolási rutint tesznek lehetővé termékeikkel a legkisebbek, pontosabban lényegében szüleik számára. Ezek szerint a Dior úgy gondolja, hogy a napi rutint és a márkaimádatot tényleg nem lehet eléggé korán elkezdeni. A termékek csábító, halványzöld, rózsaszín és lila csomagolásban kerültek a polcokra, legdrágább közülük a 230 dolláros „Bonne Étoile” nevű illatos víz, amely körtét, fehér pézsma- és vadrózsa kivonatot tartalmaz. A „Le Lait Très Tendre” nevű arc- és testápoló körtekivonatot kínál, hogy megtestesítse a gyermekkor ártatlanságát és édességét, míg a 95 dolláros „La Mousse Très Fondante” hab a fürdetés során nyújt komplex élményt. Ha mindez nem lenne elég, választható még a „L’eau Très Fraîche” névre hallgató tisztítóvíz is, amelyet főként mályvából és más természetes anyagokból állítottak elő.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Vagyonokért értelmetlenül

Az új termékcsalád piacra dobását követően az internetezők azonnal megosztották véleményüket a luxus babatermékekről a közösségi médiában. Ezek javarészt kicsit sem voltak hízelgőek a márkának. Kritikusok és humoristák egyaránt megkérdőjelezik, hogy vajon egy csecsemőnek szüksége van-e ilyen drága termékekre, véleményük pedig lássuk be, cseppet sem alaptalan. Talán a leghumorosabb megjegyzések egyike az egyik Twitter felhasználóé: „Sok szerencsét annak a babának, aki 250 dollárt tud félretenni.”

Mielőtt úgy éreznéd, hogy rohannod kell megvásárolni bármelyiket is a felsoroltak közül, érdemes fontolóra venned ezeknek a termékeknek a potenciális veszélyeit. A babák bőre rendkívül érzékeny, így minden új termék használata előtt a szülőknek tanácsos lenne bőrgyógyász vagy gyermekorvos véleményét kikérnie. Kérdés, hogy vajon a célközönség ezt megteszi-e. Pedig hasznosnak hasznos lenne, hiszen a túlzottan illatosított termékek irritálhatják a bőrt vagy allergiás reakciókat válthatnak ki még akkor is, ha természetes anyagokból készülnek.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Tudtad, milyen egy csecsemő bőre?

Talán nem véletlenül hangsúlyozzák olyan gyakran a szakértők, hogy a babák bőre számára a legmegfelelőbb ápolás a lehető legkevesebb beavatkozást jelenti. A bőrgyógyászok általában azt javasolják, hogy használjunk természetes, illatmentes termékeket, amelyek minimálisra csökkentik az irritáció és allergia kockázatát. És persze fontos a gyakori, de nem túlzottan hosszú fürdetés, amely segít a baba bőrét tisztán és hidratáltan tartani anélkül, hogy károsítaná a bőr természetes olajait. Hogy miért annyira megkerülhetetlenek ezek az alapvetések? A babák bőre körülbelül 30%-kal vékonyabb, mint a felnőtteké. Ezért is van nagy szükség a különösen gyengéd bőrápolásra.

Összességében a babák bőrének ápolásában a legfontosabb az óvatosság és a termékek körültekintő kiválasztása. Kérdés, hogy érdemes-e kockára tenni ezt a luxus oltárán ahelyett, hogy a kicsik egészségét és biztonságát tartanán k fő szempontként mindenek előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top