nlc.hu
Baba

Mauglinak csúfolták, nem mehet át más óvodába

Összetört az anya: ugyanabba az óvodába kéne járatnia a Mauglinak csúfolt, autista kisfiát

Nem jelöltek ki új intézményt a kisgyereknek.
óvodai bántalmazás

Hiába szeretné másik óvodába íratni az autizmussal élő, 5 éves kisfiát, akit Mauglinak csúfoltak az óvónők, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat ugyanazt az intézményt jelölte ki, ahol korábban verbálisan bántották a gyerekét. Az óvónőket ugyan az eset óta elküldték az intézményből, de a kisfiút az anyukája így is másik intézménybe szeretné átíratni.

„Kértem, hogy jelöljenek ki neki új óvodát és azt a választ kaptam, hogy továbbra is járassam ebbe a bántalmazó intézménybe” – panaszolta az RTL Híradónak az édesanya, akit erről a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat tájékoztatott, miután a szakembereik megvizsgálták a kisfiát, aki ép értelmű, de nem beszél.

Az édesanya azonban nem szeretné ugyanoda járatni a gyerekét, mondván nem érzi biztonságban ott őt. “Áden abbahagyta a körömrágást, megint olyan mosolygós. Mert amúgy ő nagyon mosolygós csak, amikor itt az oviban történtek ezek a dolgok, akkor annyira más volt” – meséli.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az lenne a legfontosabb, hogy a gyerek számára biztonságos közegbe kerülhessen. “A Pedagógiai Szakszolgálatnak és ezen belül a szakértői bizottságnak nem az a feladata, hogy konkrét intézményt jelöljön meg, hanem azt kell megjelölnie, hogy a gyermeknek mire, milyen fejlesztésre van szüksége. Tehát mivel kell rendelkeznie az intézménynek, amelyet majd a tankerületi központ jelöl ki” – hangsúlyozta Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője.

Az üggyel kapcsolatban sem az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, sem Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat nem reagált.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top