nlc.hu
Baba

Lehetséges befolyásolni a babánk nemét?

Trükkök, amivel befolyásolhatjuk a kisbabánk nemét

Eláruljuk, melyek azok a praktikák, amelyek segítségével úgy gondolják, hogy befolyásolhatjuk, hogy kisfiú vagy kislány érkezzen-e a családunkba.

Bár tény, hogy az a legfontosabb, hogy a gyermekünk egészségesen lássa meg a napvilágot, sok szülőnek mindezek ellenére azzal kapcsolatban is van kívánsága, hogy mi legyen a baba neme. Míg másoknak ez csak egy apró „bárcsak kisfiam születne” mondatban nyilvánul meg, vannak olyanok is, akik sokkal többet is képesek megtenni a dolog érdekében. Ezek a párok ugyanis olyan praktikákhoz is képesek folyamodni, amelyekkel állítólag befolyásolhatják azt, hogy kisfiú vagy kislány legyen a születendő gyermekük. De vajon mik ezek a praktikák és mennyire van relevanciájuk?

Vajon tényleg lehet befolyásolni természetes úton a babánk nemét? (Fotó: Getty Images)

Vajon tényleg lehet befolyásolni természetes úton a babánk nemét? (Fotó: Getty Images)

Egy kis genetika

Bár a régmúlt időkben a férfiak hajlamosak voltak a nőket hibáztatni, ha nem szültek nekik örököst, ma már mindenki tudja, hogy a dolog csakis a férfiakon múlik. Vagyis, nem teljes egészében, de ezt pár sorral lejjebb mindjárt elmagyarázom.

A női petesejtek mivel mindig csak X kromoszómát hordoznak, tehát a genetika ezen részét tekintve csak és kizárólag a férfi hímivarsejteken múlik, hogy a születendő gyermek fiú lesz-e, vagy lány. A hímivarsejtek ugyanis egyaránt hordozhatnak X- és Y-kromoszómát is. A képlet ezek után nagyon „egyszerű”: ha az X ér célba, akkor XX, tehát lány lesz a gyermek, ha az Y, akkor a kromoszómapár XY, így fiú érkezik a családba. A dolog pikantériája azonban az, hogy egyes kutatások szerint a női sejtek időnként „válogatnak” a hímivarsejtek között, ezáltal nem engedve egyeseknek, hogy áttörjék a falat.

Na jó! De mik a praktikák?

Ovuláció

Azoknak a szülőknek, akik célzottan szeretnék a gyermekük nemét megválasztani fontos tudni a X és az Y kromoszómát hordozó hímivarsejtek közti különbséget. Míg ugyanis az X kromoszómát hordozó hímivarsejtek nagyobbak és lassabbak, ám kitartóbbak, addig az Y kromoszómát szállítók kisebbek, fürgébbek, viszont hamarabb kimerülnek.

Ha tehát elindulunk ezen a gondolatmeneten, akkor, ha sikerül az ovulációra időzítenünk a szeretkezést, akkor sokkal nagyobb eséllyel lesz fiú a baba, hiszen azok gyorsabban és könnyebben odaérnek a petesejthez. Ezzel szemben, ha ovuláció előtt bújunk össze, akkor nagyobb eséllyel lesz lány a pici. A lányok ugyanis kitartóbbak, így valószínűleg a később kiszabaduló petesejtet nekik sikerül megtermékenyíteniük.

A választott pozitúra

Egyes testhelyzetekre már az ókorban úgy tartották, hogy segítenek fiút nemzeni, mint például, hogy az együttlét idején a nő és a férfi feje is észak felé nézzen. Aki azonban nem akarna bajlódni az iránytűvel, annak itt a modernkori gondolat, miszerint a misszionárius póz lányt eredményez, míg a mélyebb behatolással járó testhelyzetek fiút.

Hüvelyflóra

Állítólag a hüvelyflóra is befolyásolhatja azt, hogy kisfiú vagy kislány érkezik-e a családba. A savas közeg ugyanis a lányoknak, míg a lúgos közeg inkább a fiúknak kedvez. Rossz hírünk van azonban ebben az esetben azoknak a nőknek, akik kislánya pályáznak. A női orgazmus ugyanis fokozza a hüvely méhnyak lúgosságát, így a fiú hímivarsejt győzelmét eredményezheti.

Szoros gatya, lányos apa

Bár semmilyen esetben sem tesz jót a spermiumoknak, ha túl szoros nadrágot hord egy férfi, az Y kromoszómák még nehezebben viselik a dolgot. A túlságosan meleg hőmérséklet ugyanis nem tesz jót a spermiumoknak. Így, ha kisfiút szeretnénk, kérjük meg a párunkat, hogy hordjon lazább alsónadrágokat.

Egy jó pohár bor

Afelől nincsen kétségünk, hogy egy jó pohár bor elfogyasztása romantikus környezetet teremthet egy együttléthez, azonban azoknak, akik kislányt szeretnének, nem ajánlott a borfogyasztás az együttlét előtt. Ezt a praktikát egyébként a Habsburgok is próbálgatták, de valószínűleg nem ittak eleget, mert elég sok lány született a dinasztiában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top